Pagrindinė Kauno transporto arterija – Parodos kalnas jau asfaltuojamas, darbai vėluoja (foto) – Kas vyksta Kaune

Pagrindinė Kauno transporto arterija – Parodos kalnas jau asfaltuojamas, darbai vėluoja (foto)

Kas vyksta Kaune nuotr.

Prieš du mėnesius rekonstrukcijai uždarius vieną pagrindinių Kauno transporto arterijų – Parodos kalną, buvo žadama, jog viešasis transportas kalnu galės važiuoti nuo rugsėjo 1-osios, tačiau jau dabar aišku, kad šis terminas nusikelia mažiausiai pusei mėnesio.

Šiandien savivaldybėje vykusio saugaus eismo komisijos posėdžio metu komisijos pirmininkas Vytas Bancevičius darbus vykdančios bendrovės „Fegda“ direktoriui išsakė priekaištus dėl vėluojančių darbų ir sakė: „Jūsų suklaidinti mes kauniečiams pranešėme, kad eismas bus atnaujintas rugsėjo pradžioje.Dėljūsų kaltės mes tapome melagiais. Kodėl taip atsitiko?Pogrindiniu rasti akmenys yra nepasiteisinimas”.

Įmonės Kauno filialo direktorius teisinosi, kad vėluojamadėlobjektyvių priežasčių, tokių kaip sankasų tvirtinimas, grindinio akmenų iškėlimas. Oskaras Bardziliauskas  pridūrė, kad pradėjus vykdyti darbus, paaiškėjo, jog Kauno vandenų pateikta topografinė informacija neatitinka realios situacijos. Jo teigimu, darbai vėluoja 3 savaites.

Buvo siūloma bendrovei darbus vykdyti ir ne darbo metu, vakarais, naktimis ir savaitgaliais, tačiau įmonės direktorius atkirto, kad darbai tuo metu organizuojami būti negali, nes visiems reikia pailsėti, taip pat gyventojai nėra patenkinti, kai darbininkai pradeda dirbti anksti ryte ar darbai užsitęsia iki vėlyvo vakaro.

Komisijos nariai nuogastavo, kad atėjus rudeniui ir ženkliai išaugus transporto srautui, reikėtų peržiūrėti eismo organizavimo schemą, tačiau nuspręsta nieko nekeisti, kad neįvesti dar daugiau sumaišties miesto gatvėse.

Planuojama, jog viešasis transportas Parodos kalnu kilti ir leistis galės nuo rugsėjo 17 dienos, o visas transportas galės važiuoti šių metų pabaigoje.

Primename, kad dėl užsitęsusių Parodos kalno rekonstrukcijos darbų, Kauno technologijos universiteto studentams paskaitos rugsėjį prasidės ne nuo 8 valandų ryto, kaip įprasta, o pusvalandžiu vėliau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA