Per sėkmingą policijos operaciją sulaikyti ginkluoti amfetamino prekeiviai (video) – Kas vyksta Kaune

Per sėkmingą policijos operaciją sulaikyti ginkluoti amfetamino prekeiviai (video)

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyboje (toliau – Kauno apskr. VPK ONTV) atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl prekybos narkotinėmis medžiagomis, kuris buvo pradėtas 2012 metų kovo mėn., tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.
Atliekant ikiteisminį tyrimą, 2012-07-18 Kauno miesto centre, narkotinių medžiagų pardavimo sandorio metu, sulaikyti keturi piliečiai: R. S. (gimęs 1973 m., neteistas), V. C. (gimęs 1967 m., teistas 5 kartus), G. K. (gimęs 1974 m., teistas 6 kartus) ir D. V. (gimusi 1964 m., neteista).

Nustatyta, kad G. K. buvo narkotinių medžiagų – amfetamino  tiekėjas, visi kiti – platintojai. Turimais duomenimis, minėti asmenys Kauno miesto Dainavos mikrorajone platino narkotines medžiagas – amfetaminą.
Atliekant sulaikytų asmenų apžiūras, pas D. V. rankinėje rasta apie 100 g amfetamino, V. C. drabužiuose apie 1 g galimai heroino, R. S. drabužiuose – apie 2 g amfetamino.

Taip pat buvo atliktos kratos amfetamino prekybos vietoje bei įtariamųjų gyvenamosiose vietose. Kaune, A. J. Gravrogkų g., kur buvo prekiaujama amfetaminu, kratos metu rasta apie 100 g. amfetamino ir 5 000 Lt (galimai gauti už prekybą narkotinėmis medžiagomis).

Atlikus kratas įtariamųjų gyvenamosiose vietose, įtariamojo G. K. gyvenamojoje vietoje, Kaune, Vilijampolės mikrorajone, rasta apie 1,5 kg amfetamino, apie 20 000 Lt ir 2 ginklai.
Dar tą pačią dieną, 2012-07-18 visiems įtariamiesiems pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu.

2012-07-19 Kauno apygardos Kauno miesto apylinkės teismas trims iš keturių įtariamųjų – D. V., V. C. ir G. K. paskyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėn.  R. S. suėmimo išvengė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA