Suskaičiuota, kiek žalos Žolinės išvakarėse siautusi audra pridarė Kaune ir Kauno rajone | Kas vyksta Kaune

Suskaičiuota, kiek žalos Žolinės išvakarėse siautusi audra pridarė Kaune ir Kauno rajone

Skaitytojų nuotr.

Didžiausia šalies draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ jau turi preliminarius skaičius, kokių nuostolių kauniečiai ir rajono gyventojai patyrė per rugpjūčio 14 d. regioną nusiaubusią audrą. Vienas vakaras žalos atnešė daugiau nei visa iki pragariško škvalo prabėgusi vasara, o skaičiai dar gali augti.

„Lietuvos draudimo“ Žalų valdymo skyriaus vadovė Viktorija Katilienė „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare informavo, kad šių metų vasarą bendrovės klientai Kauno mieste pranešė apie 260 žalų dėl audrų ir liūčių, Kauno rajono – 130 žalų.

Kauniečiams atlyginta ar rezervuota 170 tūkst. eurų šių audrų nuostoliams padengti, o rajono gyventojams – dar apie 65 tūkst. eurų. Vidutinė vienos žalos išmoka siekia 350 eurų.

„Iš visų vasaros mėnesių audrų ir liūčių žalų gausa išsiskyrė rugpjūtis – šį mėnesį užfiksuota beveik tris kartus daugiau tokio tipo žalų nei ankstesnį, liepos mėnesį. Tai daugiausia susiję su prieš Žolinę prasiautusia stipria liūtimi, kuri užtvindė Kauno gatves ir nuo kurios nukentėjo 186 miesto ir 83 rajono gyventojai. Jų skaičius, tikėtina, dar augs, nes ne visi klientai yra pranešę apie patirtas žalas“, – teigė V. Katilienė.

„Lietuvos draudimo“ duomenimis, praėjusios savaitės Žolinės audra ir liūtis apsidraudusiems klientams sukėlė nuostolių už 180 tūkst. eurų. Per audras dažniausiai nukenčia privačių klientų apdraustas būstas (84 proc. audrų žalų), taip pat komercinis turtas (10 proc.), likusios – transporto priemonių žalos (6 proc.).

Tarp privačių klientų, apsidraudusių turtą, daugiausia žalų patiria gyvenamųjų namų savininkai – net 66 proc. žalų sudaro nuosavų namų turtui sukeltos žalos. Butuose fiksuojama 21 proc. audros ir liūties žalų, kituose statiniuose (sodo nameliuose, garažuose, ūkiniuose ir kito pobūdžio pastatuose) – 13 proc. visų žalų.

Per audras gyvenamuosiuose namuose nuostoliai dažniausiai patiriami dėl elektros įtampos svyravimų (44 proc. – nuostoliai atlyginami už sugedusius elektros prietaisus, šildymo katilus, signalizacijas ir pan.), taip pat dėl užpylimų (28 proc. – dažniausiai nukenčia vidinė apdaila) bei audros (vėjo) (20 proc. – vėjo apgadintas stogas, užvirtęs medis ir pan.).

Per audras butuose dažniausiai nuostoliai patiriami dėl liūties (užpylimai) (55 proc. – daugiausia vidinė apdaila, sulieti elektros prietaisai), taip pat dėl elektros įtampos svyravimų (20 proc.) bei audros (vėjo) (13 proc.).

Draudimo bendrovės skaičiavimu, per praėjusios savaitės Žolinės audrą gyvenamuosiuose namuose daugiausia žalų sulaukta dėl liūties (užpylimai) (48 proc.) bei audros (vėjo) (47 proc.). Butų savininkai rugpjūčio 14-ąją labiausiai kentėjo dėl liūties (užpylimai) (72 proc.).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA