Jau žvelgia į kitą sezoną: „Žalgirio“ gretas papildė gynėjas iš JAV | Kas vyksta Kaune

Jau žvelgia į kitą sezoną: „Žalgirio“ gretas papildė gynėjas iš JAV

DELFI nuotr.

Lietuvos krepšinio lygos aukso žiedus vos vakar atsiėmęs Kauno „Žalgiris“ kimba į pasiruošimo kitam sezonui darbus ir į Kauną pagal formulę „1+1“ priviliojo universalų gynėją Thomasą Walkupą.

Naujausias Lietuvos čempionų pirkinys praėjusį sezoną pirmą kartą pakėlė sparnus į Europą, kur ryškiausiomis spalvomis spindėjo Liudvigsburgo „MHP Riesen“ gretose, o dabar video žinute siunčia linkėjimus žaliai-baltiems gerbėjams ir su nekantrumu laukia naujo sezono kovų.

„Nekantrauju, kada galėsiu užsivilkti žaliai-baltus marškinėlius ir atstovauti ne tik save, bet ir visus „Žalgirio“ gerbėjus, miestą, šalį bei pačią komandą. Žinau, kad „Žalgiris“ turi ilgą ir sėkmingą istoriją, o praėjęs sezonas buvo išties neįtikėtinas. Degu noru kuo greičiau atvykti į Kauną ir tęsti savo kaip krepšininko augimą „Žalgirio“ komandoje“, – su „Žalgirio“ gerbėjais sveikinosi T. Walkupas.

25-erių metų amerikietis debiutiniame sezone Europoje savo komandą atvedė į seniai regėtas aukštumas – Vokietijos pirmenybių bei FIBA Čempionų lygos pusfinalius.

Tarptautiniame čempionate T. Walkupas įmesdavo po 11 taškų, atkovodavo po 4,3 kamuolio bei vidutiniškai atlikdavo po 4,2 rezultatyvaus perdavimo. Tokie skaičiai „MHP Riesen“ lyderiui garantavo patekimą į simbolinį FIBA Čempionų lygos geriausiųjų žaidėjų penketuką.

Asmeninių apdovanojimų snaiperis sulaukė ir Vokietijos krepšinio lygoje, kurioje fiksavo 11,9 taško, 5,1 atkovotų kamuolių ir 4,6 rezultatyvių perdavimų vidurkį.

Prieš persikeldamas į Europą trijose pozicijose galintis žaisti gynėjas buvo pasirašęs sutartį su Čikagos „Bulls“ komanda, bet stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje neįsitvirtino.

Tuomet 193 cm ūgio krepšininkas praleido sezoną gindamas „Bulls“ dublerių komandos „Windy City Bulls“ garbę NBA Plėtojimosi lygoje, kurioje rinko po 7,4 taško, atkovodavo po 3,9 kamuolio bei atlikdavo po 3,4 rezultatyvaus perdavimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA