Iš Kaune įsikūrusios profesinės sąjungos būstinės plaukė policininkę šmeižiantys laiškai | Kas vyksta Kaune

Iš Kaune įsikūrusios profesinės sąjungos būstinės plaukė policininkę šmeižiantys laiškai

BNS, Kauno apskrities VPK inf. 2018/03/16 09:50
„Sandraugos“ nuotr.

Profesinės sąjungos „Sandrauga“ pirmininkui Kęstučiui Jukniui pateikti įtarimai dėl policijos pareigūno šmeižimo. Nustatyta, kad žeminanti informacija apie pareigūno profesinę veiklą ir asmeninį gyvenimą buvo siųsti būtent iš čia.

Kaip penktadienį pranešė Kauno apskrities policija, Imuniteto valdybos pareigūnai nuo sausio 31 d. vykdė ikiteisminį tyrimą pagal pareigūno kreipimąsi dėl tikrovės neatitinkančios, žeminančios informacijos skleidimo.

Remiantis tyrimo metu surinktais duomenimis, kad pareigūną šmeižiantys elektroniniai laiškai gali būti siųsti iš Lietuvos profesinių sąjungų federacijos „Sandrauga“ būstinės, šiose patalpose kovo mėnesio pradžioje Imuniteto valdybos pareigūnai atliko kratas. Per jas rasta ikiteisminiam tyrimui reikšmingų dokumentų bei daiktų.

Ketvirtadienį įtarimai dėl galimai įvykdytos nusikalstamos veikos pateikti profesinės sąjungos pirmininkui K. Jukniui. Profsąjungos vadovas sakė, kad dėl šmeižto kreipėsi ilgametė profsąjungos narė policijos pareigūnė. K. Juknio žiniomis, šmeižiantį laišką anglų kalba apie ją kažkas iš profsąjungos kompiuterio parašė jos draugui užsieniečiui. Pats K. Juknis teigia anglų kalbos nemokantis.

Pasak profsąjungos vadovo, su šia nare buvo nesutarimų dėl darbo apmokėjimo, be to, ji esą susijusi su ankstesniu skandalu, kai K. Juknis apkaltintas apšaudęs iš jo pinigus atsiimti norėjusį darbininką, nes esanti šio giminaitė.

„Čia daug nepatenkintų žmonių buvo, ir kadangi yra sistema visa kompiuterinė sujungta į vieną, daug narių naudojasi, išėjo kažkas panašaus į laišką. Kiek ten atitinka tikrovės, kiek neatitinka… Yra ne kam nors kitam, o su manimi suvesti sąskaitas“, – teigė profsąjungos vadovas.

Kauno apskrities policijos Imuniteto skyriaus vadovas Andrejus Rabijus sakė, kad policija turi pakankamai duomenų, jog būtent K. Juknis siuntė laiškus su informacija, kuri žemino nukentėjusiąją kaip pareigūną ir kaip privatų asmenį.

„Tuose laiškuose – jie buvo ir elektroninio pobūdžio, ir laiškai paštu – ten buvo informacija akivaizdžiai žeminančio pobūdžio apie pareigūno veiklą ir asmeninį gyvenimą“, – sakė jis.

„Surinkta pakankamai duomenų, kad tai darė ponas Juknis ir kad mes galėtume jam pareikšti įtarimus. O ar tai darė jis, ikiteisminis tyrimas tęsiamas, jis savo pozicijos mums kol kas nepareiškė“, – pridūrė Imuniteto skyriaus vadovas.

Už pareigūno šmeižtą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 154 str. 1 d. gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienų metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA