Žalgiriečių kelyje – komanda, Eurolygoje įveikta 12 kartų per 13 tarpusavio rungtynių | Kas vyksta Kaune

Žalgiriečių kelyje – komanda, Eurolygoje įveikta 12 kartų per 13 tarpusavio rungtynių

delfi.lt 2017/12/19 14:25
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šį vakarą sieks trečiosios pergalės iš eilės Eurolygos varžybose. Kauniečiai namie išbandys jėgas su Vokietijos čempione Bambergo „Brose“ ekipa.

„Žalgiris“ (7/5) turnyro lentelėje šiuo metu užima 6-ąją vietą, o būsimi kauniečių varžovai rikiuojsi tik 10-ti, nors turi vos viena pergale mažiau (6/6).

Praėjusiame ture „Brose“ namie 67:65 nukovė vieną pajėgiausių Eurolygos ekipų Pirėjo „Olympiakos“, tačiau prieš tai ne sykį patyrė pralaimėjimus rungtynėse, kuriose buvo laikoma favorite.

Neprognozuojama Bambergo komanda yra jau ne pirmą sezoną.

Pasak „Žalgirio“ trenerio Šarūno Jasikevičiaus, „Brose“ jau ketverius metus demonstruoja tokį pat žaidimo stilių. Stratego teigimu, Vokietijos komandą labai sustiprino patyręs puolėjas Dorellas Wrightas, tačiau sudėtyje netrūksta ir kitų pavojingų žaidėjų.

„Branduolys, jų žaidimo stilius nesikeičia pastaruosius ketverius metus. Jų ekipos filosofija – patyrę krepšininkai. Vasarą pasipildė keliais patyrusiais žaidėjais. Ricky Hickmanas, Danielis Hackettas yra labai patyrę žaidėjai, ilgai žaidžia Eurolygoje, jiems prisitaikyti naujose sistemose yra lengviau. Jie pradėjo sezoną strigdami, bet su Dorello Wrighto atėjimu žaidžia daug sunkiau sustabdomą krepšinį. Turi daug metikų, o viduje žaidžia vienas žmogus, Leonas Radoševičius arba Augustine‘as Rubitas.

Anot Š. Jasikevičiaus, Edgaras Ulanovas, kuris gydėsi klubo traumą, jau treniravosi, bet visa jėga dar negali rungtyniauti.

„Žalgirio“ krepšininkai, kurie Eurolygoje iš eilės palaužė Atėnų „Panathinaikos“ ir Stambulo „Fenerbahce“, pranoksta oponentus pagal daugelį statistikos rodiklių.

„Brose“ kauniečius pranoksta tik tuo, kad praleidžia šiek tiek mažiau taškų, truputį geriau meta baudas ir blokuoja šiek tiek daugiau metimų.

Bambergo klube visi trys rezultatyviausi žaidėjai – amerikiečiai. Įžaidėjas R. Hickmanas pelno po 13,4 taško, puolėjas D. Wrightas, kuris yra NBA čempionas su „Miami Heat“ komanda, įmeta po 11,1 taško ir atkovoja 5,4 kamuolio. Kitas puolėjas A. Rubitas renka po 10,9 taško ir sugriebia po 5 kamuolius.

Italo Andrea Trinchieri treniruojama Vokietijos komanda šį sezoną Eurolygoje šventė dvi išvykos pergales – 80:76 palaužė Malagos ‚Unicaja“ ir 75:69 – Belgrado „Crvena Zvezda“.

Eurolygoje tarpusavyje Lietuvos ir Vokietijos čempinai kovos 13-tą kartą. Iki šiol net 12 pergalių šventė „Žalgiris“, kuris praėjusį sezoną „Brose“ nugalėjo abu sykius.

„Brose“ krepšininkai netikėtai stringa Vokietijos čempionate, kuriame dalijasi 6-8 vietas (8 pergalės, 5 pralaimėjimai). Pirmauja 12 dvikovų iš 13 laimėjęs Miuncheno „Bayern“.

Mačą tiesiogiai rodys vaizdo transliacijų internetu platforma viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA