Išrinktas kauniečių metų automobilis | Kas vyksta Kaune

Išrinktas kauniečių metų automobilis

R. Tenio nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pareiškė savo valią – naujienų portalo „Facebook“ paskyroje organizuoto balsavimo metu išrinktas kauniečių metų automobilis. Iš dešimties kandidatų į geriausiųjų trejetuką pateko aukštos klasės tautiečiams gerai žinomų markių automobiliai, pirmoje vietoje – sparčiai populiarėjančiam miesto visureigio segmentui atstovaujanti mašina.

„Lietuvos metų automobilio 2018“ surengtuose bandomuosiuose važiavimuose prie „Megos“ lapkričio 12 d. iš 34 kandidatų išrinktas favoritų dešimtukas. Vėliau rinkimai persikėlė į virtualią erdvę – absoliutų nugalėtoją rinko naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai. Kauniečių metų automobilio titulą iškovojo „Audi Q5“, surinkęs 30 proc. balsų. Antrąją vietą užėmė nedaug atsilikęs „BMW 5“ (25 proc.), trečioje – aptakusis „Volkswagen Arteon“ (13 proc.). Likę automobiliai, už kuriuos iš viso atiduota 32 proc. balsų, išsidėstė taip: „Honda Civic“, „Range Rover Velar“, „Opel Insignia“, „Peugeot 5008 GT“, „Škoda Karoq“, „Mazda CX-5“ ir „KIA Stonic“.

Laikinosios sostinės pasirinkimą pakomentavo Lietuvos autožurnalistų klulbo prezidentas Valdas Valiukevičius ir Kauno „Audi“ salono pardavimo vadovas Vytautas Švedas, o laimėtojus sveikino portalo vadovas Vaidas Pilkauskas.

„Pirmą kartą „Lietuvos metų automobilio“ istorijoje kauniečiai turėjo galimybę apžiūrėti transporto priemones Kaune vykusiame renginyje prie „Megos“. Džiaugiamės, kad portalas „Kas vyksta Kaune“ galėjo prisidėti prie šio renginio viešinimo ir padėti kauniečiams išsirinkti jiems labiausiai patinkantį metų automobilį. Laikinosios sostinės gyventojai turi savitą požiūrį į automobilį – džiugu, kad daugiau dėmesio rinkimuose skirta Kaunui“, – sakė V. Pilkauskas.

Pirmame trejete – aukštos klasės automobiliai

Anot Lietuvos autožurnalistų klubo prezidento Valdo Valiukevičiaus, „Audi Q5“ – automobilis, kurį galima pavadinti optimaliu. Derinantis lengvojo automobilio ir visureigio savybes, nelabai brangus, nelabai pigus, kokybė – „premium“ klasės. Tinkantis ir moteriai, ir vyrui. „Pas mus tos klasės įvaizdis gal linksta prie moterų, tačiau vietos yra visai šeimai, o sėdus prie „Q5“ vairo tikrai nesumažės ir vyro solidumas – pats metus vairavau panašios klasės visureigį. Žodžiu, tikrai vertas nuodėmės automobilis“, – tikino V. Valiukevičius.

Jo teigimu, visai natūralu, kad į pirmąjį trejetą pateko „premium“ grupės automobiliai – reikia pripažinti, jog kartais dešimties metų senumo šios klasės automobilis važiuoja geriau už kitose šalyse pagamintą naują. „BMW 5“, manyčiau, yra tobuliausiais šio konkurso automobilis. Jeigu leidžia piniginės storis ir netrukdo pas mus sukurtas „BMW“ įvaizdis, tai labai šaunu. „Volkswagen Arteon“, galima sakyti, yra tas pats „Passat“ su kitu garderobu, kuris pasiūtas nepriekaištingai. Čia dera sportiško, kupė automobilio įvaizdis su „Passat“ praktiškumu. Šiame automobilyje labai daug vietos, patogu važiuoti. Kauniečių pasirinkimas tikrai nėra prastas“, – konstatavo autožurnalistų prezidentas.

Dvejopas pasirinkimas

Kaip sakė V. Valiukevičius, dabar rinkimuose geriausiai sekasi 34 automobiliams, nes visi iki gruodžio 2 d. turi lygias teises. Pašnekovas teigė negalįs nė vieno išskirti ar papeikti. Metų automobilio stovykloje per šią savaitę kiekvienas komisijos narys susumuos pliusus ir minusus,  sudėlios prioritetus ir lapkričio 27 d. bus paskelbtas geriausių septynetas.

„Kalbant apie „BMW“ adresu išsakytas mintis, yra komisijos nario nuomonė ir privati nuomonė. Nebijau rinkimų metu pasakyti, kad šis automobilis yra tobuliausias, bet tai nereiškia, kad jis kažkur bus išrinktas. Kiekvienais metais yra du automobiliai: vienas, kurį deleguoju į metų automobilio nominaciją kaip komisijos narys, kitas – man pats geriausias asmeniškai. Šiuo atveju, „BMW 5“ yra mano automobilis, o kas bus mano metų automobiliu, sužinosite gruodžio 2 d.“ – intrigą palaikė V. Valiukevičius.

Kauniečių rinkimų laimėtojas – visiškai atnaujintas 

Kauno „Audi“ salono pardavimo vadovui Vytautui Švedui „Audi Q5“ pergalė „Kas vyksta Kaune“ rinkimuose buvo džiugi staigmena. „Svarbiausia, kad specialiai neagitavome, nesigriebėme jokių nelegalių veiksmų laimėjimui pasiekti, kai balsuoja automobilių atstovybių darbuotojai, jų draugai ir draugų draugai“, – švarų žaidimą deklaravo V. Švedas.

Aptariamas modelis yra antros kartos „Audi Q5“ – pirmasis pasirodė 2008 m. Tada nedideli kosmetiniai pakeitimai buvo atlikti 2012-2013 m. O dabar pasirodė visiškai atnaujintas nuo važiuoklės, variklių, greičių dėžių, turbinų iki kėbulo, interjero „Q5“ – kaip tik todėl jis ir dalyvauja metų automobilio rikimuose.

„Audi“ atstovo teigimu, iš esmės du populiariausi „Q5“ varikliai – 2 l darbinio tūrio benzininis, turintis 252 AG, įsibėgėjantis iki 100 km/h greičiau nei per 6 sekundes, ir 2 l darbinio tūrio dyzelinis variklis, garsėjantis taupumu, aukštu sukimo momentu, atitinkantis aukščiausius Euro 6 taršos normatyvus. Šis variklis – ir taupus, ir draugiškas gamtai, o sukimo momentas leidžia staigiai greitėti mažais variklio sūkiais. Dyzelinis variklis – geresnis pasirinkimas kelionėms, benzininis – važinėti mieste prisukant palyginti nedaug kilometrų.

„Pakeitimai rodo, kad „Audi“ pataikė į potencialių šio segmento klientų širdis – tai matyti ir iš portalo vykdytos apklausos, ir pardavimuose. Žmonės jo nori ir perka. „Audi Q5“ – vienas trijų geriausiai parduodamų automobilių Kaune ir Lietuvoje. Šį magišką trejetą taip pat sudaro „Audi A6“ ir „Audi Q7“, – atskleidė V. Švedas.

Išstumia lengvuosius automobilius

Beje, tokia tendencija pastebima ir visame Pabaltijyje – geriausiai perka „Q7“ ir „Q5“ modelius. Visa automobilių pramonė žvalgosi į SUV – „parketinių“ džipų ir didesnio pravažumo transporto priemonių – segmentą. Jų gaminama vis daugiau dėl to, kad, kaip pastebėjo V. Švedas, keičiasi vartojimo įpročiai. Neretam reikia nuvažiuoti už miesto, pasiekti sodybą, kurios kelias žiemą menkai valomas, įveikti duobes ar apsemtas miestų gatves.

„Didesnę prošvaisą turintys automobiliai gelbsti šiose situacijose. Padeda ir ne itin gerai gabaritus jaučiantiems vairuotojams – tokios mašinos buferio parkuojantis pasimaišęs bortelis tikrai nenuneš. Dėl šių priežasčių „Q5“, sakyčiau, idealiai subalansuota lietuviškoms sąlygoms ir tautiečių norams, yra tokia populiari, o visų markių parduodamų miesto visureigių skaičius jau viršijo lengvųjų automobilių pardavimus. Ir proporcija vis svyra SUV naudai“, – visureigių populiarumą komentavo pašnekovas.

„Galiausiai, norime priminti, kad kaip tik dabar, iki metų pabaigos, turime puikius „Audi Q5“ pasiūlymus visiems, svarstantiems įsigyti. Itin geros kainos, taip pat patrauklias sąlygas siūlo lizingo bendrovė ir draudimas. Parengsime planą, kurio pradinės ir mėnesinių įmokų tikrai nereikės baidytis. Turime didelį „Audi Q5“ sandėlį, iš kurio galima įsigyti čia ir dabar už labai gerus pinigus“, – potencialius klientus viliojo V. Švedas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA