„Eurobasket 2017“ apžvalga: aiškėja, kas gali tapti lietuvių varžovais | Kas vyksta Kaune

„Eurobasket 2017“ apžvalga: aiškėja, kas gali tapti lietuvių varžovais

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Europos krepšinio čempionatas įgavo pagreitį. Po dar vienos dienos, visos komandos bus sužaidusios daugiau negu pusę grupės rungtynių. Šį kartą į kovos lauką stoją C ir D grupių komandos, kurios sužais jau po trečias rungtynes.

Statymai.com sporto ekspertai portalo „Kas Vyksta Kaune“ skaitytojams kasdien pristatys artėjančių rungtynių apžvalgas, kurios padės susipažinti su ryškiausiomis Europos komandomis bei kvies drauge prognozuoti rungtynių rezultatus.

Latvija – Didžioji Britanija

Jeigu latviai ruošiasi pateisinti savo ambicijas, tai Didžiąją Britaniją jie turi įveikti užtikrintai. Nors latviai turi 4-5 aukščiausios klasės krepšininkus, visi tikėjosi visiško Kristapo Porzingio dominavimo. Tačiau Latvija parodė, kad pas juos žaidžia ne vienas žmogus, o tai latvius padaro dar pavojingesniais. Latvija atliko 31 rezultatyvų perdavimą rungtynėse su Belgija, kai iškovojo pergalę 92:64. K.Porzingis pelnė 27 taškus, kas visiškai nestebina, tačiau 27 taškus pelnė ir Janis Timma. Pridėjus Davio Bertanio 10 taškų – šie trys krepšininkai surinko tiek pat taškų, kiek visa Belgijos ekipa. Negana to, latviai atlikę 31 rezultatyvų perdavimą suklydo tik 9 kartus.

Na, o tuo tarpu Didžiosios Britanijos krepšininkai po atkaklios kovos nusileido Turkijai 70:84. Verta pažymėti, kad Turkijos rinktinė šiose rungtynėse atakavo gerai (50% dvit., 46,2% trit.). Britai taip pat padarė 19 klaidų, tačiau labai garbingai kovojo su Turkijos rinktine. Deja, bet Didžiajai Britanijai nepavyko perlaužti rungtynių, o turkai ramiai užbaigė mačą išlaikydami saugų pranašumą.

Palyginus statistiką, komandos atrodo panašiai. Tačiau latviai bus neabejotini rungtynių favoritai, o K.Porzingio britai sustabdyti neturėtų.

Vengrija – Čekija

Jei Vengrija kiek nustebino lygiomis rungtynėmis su Kroatija (58:67), tai prieš prastokai atrodančią Juodkalniją jie atrodė beviltiškai (48:72). Niekam nepaslaptis, kad Vengrija negali pasigirti pajėgiais krepšininkais ir didelėmis ambicijomis čempionate, ar net rungtynėse su Čekija. Vengrai ketvirtame kėlinyje pelnė tik 8 taškus, o pirmame ir trečiame tik po 11. Bedantį puolimą geriausiai atspindi 3 tritaškiai iš 27 ir 9 rezultatyvūs perdavimai.

Tiesa, pati Čekijos komanda gali būti sugniuždyta psichologiškai. Po 56:93 pralaimėjimo ispanams, jiems teks nelengva užduotis atstatyti pasitikėjimą savo jėgomis. Čekų žaidimą prieš ispanus analizuoti yra sunku.

Paprasčiausiai Ispanija žaidžia fantastiškai gerai, o Čekija neturėjo ką pasiūlyti varžovams. Vengrija bus visiškai kitoks priešininkas ir čekams šių rungtynių reikia, kaip šviežio oro gūsio.

Nors vengrai yra pranašesni negu jų varžovai kovoje dėl kamuolių (37 – 30), jų pataikymas itin neramina (41,8% dvit., 14,3% trit., 53,3% baudos). Taip mesdami vengrai neturės šansų ir prieš Čekiją.

Belgija – Rusija

Belgijos rinktinė turi keletą pajėgių krepšininkų, kurie turėjo suteikti vilties šalies fanams juo išvysti aštuntfinalyje iškovojus 4-ą vietą grupėje. Tačiau pralaimėtos rungtynės latviams 64:92 byloja visiškai kitaip. Belgai tik du kėlinius sugebėjo pelnyti dviženklį taškų skaičių, o vienintelis A.Hervelle sugebėjo pelnyti dviženklį taškų skaičių (12). Belgijos rinktinė jau įveikė savo varžovę Didžiąją Britaniją, tačiau likę priešininkai jiems turėtų būti per stiprūs.

Tuo tarpu rusams tenka lenkti galvą žemai ir pripažinti, kad jie įrodinėja, jog skeptiškos mintys apie jų rinktinę buvo klaidingos. Rusai palaužė Turkiją 76:73 ir palaužė Serbiją 75:72. Tai yra komanda, kuri turėjo kovoti dėl 3-5 vietų, tačiau dabar turi realiausią šansą iškovoti pirmąją vietą itin pajėgioje grupėje.

Aleksejus Švedas ir toliau drasko varžovų gynybas, o į serbų krepšį įmetė 22 taškus.

Jei prieš čempionatą buvo galima teigti, kad šioje poroje galima įžvelgti intrigos, tai dabar Rusija yra tapusi visiška rungtynių favoritė, o A.Švedas viską turėtų išspręsti dar iki ilgosios pertraukos.

Juodkalnija – Kroatija

Juodkalnija čempionatą pradėjo katastrofiškai blogai ir pralaimėjo ispanams 39 taškų skirtumu (60:99), tačiau tada reabilitavosi ir patiesė Vengriją 72:48. Nors Tyrese‘as Rice‘as ir vėl nerodė didelio noro žaisti ir pelnė vos 5 taškus, tačiau ir būtinybės to daryti jam nebuvo. Nikola Vučevičius pridėjo 13 taškų, o žaidė tik 23 minutes. Tačiau rungtynėse su Kroatija Juodkalnijai itin reikės įžaidėjo pagalbos, kuris per pirmas rungtynes netrykšta noru „draskytis“ aikštėje.

Tuo tarpu kroatai čempionatą pradėjo tyliai ir ramiai. Jie palaužė Vengriją 67:57 ir užtriktinai įveikė Rumuniją 74:58. Kol kas kroatai nesutiko savęs verto priešininko, todėl jų tikrą veidą bus galima pamatyti tik vėliau. Yra šansų, kad net ir Juodkalnija negalės priversti kroatų atskleisti visų kortų, todėl jiems rimtesnio varžovo teks laukti iki antradienio kai susitiks su Ispanija.

Juodkalnijos galimybėmis prieš Kroatiją galima drąsiai abejoti. Puikiai iš toli pataikantys ir puikiai besiginantys kroatai turėtų įrodyti savo pranašumą ir vėl tyliai ir ramiai iškovoti dar vieną, jau trečią pergalę čempionate.

Ispanija – Rumunija

Paprastai tariant: laukia sutriuškinimas. Ispanai nušlavė Juodkalniją 99:60 ir sutriuškino Čekiją 93:56. Tuo tarpu rumunai nepasipriešino čekams (68:83) ir kroatams (58:74). Norint įžvelgti bent menkiausią šansą rumunams reikia daug naivumo.

Yra tik dvi statistikos grafos, kuriose rumunai renka didesnius skaičius: klaidos ir pražangos. Visur kitur, ispanai turi pranašumą ir labai didelį. Panašu, kad ispanų laukia dar vienos rungtynės, kur lyderiai galės žaisti iki 20 minučių. Bet ar neužmigs Ispanija ant laurų ir ar jie neįgavo formos per anksti? Čia jau atsakys antradienio rungtynės su Kroatija.

Serbija – Turkija

Serbai čempionatą pradėjo su labai stipriomis komandomis. Jie po atkaklios kovos 92:82 palaužė Latviją, tačiau 72:75 nusileido Rusijai. Serbams prieš rusus nepadėjo net Bogdanas Bogdanovičius pelnęs 19 taškų. Kol kas labai aiškiai juntama, kad Serbijos rinktinėje trūksta labai daug pajėgių žaidėjų ir panašėja, kad B.Bogdanovičius to kompensuoti vienas negali.

Tuo tarpu turkai taip pat buvo nuskriausti rusų (73:76), tačiau reabilitavosi prieš Didžiąją Britaniją 84:70. Turkai užtikrintai ir ramiai didino savo persvarą ir nesižvalgė atgal rungtynėse su britais. Jiems neprireikė net labai didelio Cedi Osmano indėlio (11 taškų), tačiau tai tik parodo, kad buvo žaidžiama prieš žymiai silpnesnę komandą.

Būtent šiose rungtynėse bus galima išvysti vieną įdomiausių mikrodvikovų. NBA debiutuosiantys B.Bogdanovičius ir C.Osmanas turėtų grumtis vienas prieš kitą, o būtent šių krepšininkų dvikova gali nulemti ir rungtynių baigtį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA