Pirmasis mūšis čempionate: lietuviams teko nusileisti Gruzijos rinktinei | Kas vyksta Kaune

Pirmasis mūšis čempionate: lietuviams teko nusileisti Gruzijos rinktinei

delfi.lt 2017/08/31 20:16
DELFI nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Europos čempionatą pradėjo Lietuvos krepšinio rinktinė. B grupės rungtynėse Izraelyje 18.30 val. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai stojo į kovą su ambicingais Gruzijos krepšininkais. Rungtynės kainavo daug nervų tiek Lietuvos rinktinei, tiek visiems sirgaliams. Tačiau teko nusivilti – po įtemptos antros varžybų pusės Lietuvos krepšinio rinktinė buvo priversta nusileisti Gruzijos krepšininkams rezultatu 79:77.

Ilgai lauka krepšinio šventė pagaliau startavo, o į jos pradžią vargais negalais suspėjo ir pastarosiomis dienomis Lietuvos žiniasklaidoje plačiausiai aptarinėtas mūsų rinktinės krepšininkas. Donatas Motiejūnas likus kiek daugiau nei dviems valandoms iki mačo atskrido iš audros nusiaubto Hjustono ir iš oro uosto išskubėjo tiesiai į „Menora Mivtachim“ areną, kur prieš rungtynes apšilinėjo kartu su komanda.

Įpusėjus pirmajam kėliniui D. Adomaitis surizikavo ir neseniai į Izraelį atskridusį krepšininką išleido į aikštelę.

Lietuvos rinktinė rungtynes pradėjo agresyviai, itin sėkmingai žaidęs Jonas Valančiūnas per pusę pirmojo kėlinio surinko 8 taškus ir padėjo mūsiškiams įgyti 5 taškų pranašumą (15:10), tačiau ketvirčio pabaiga lietuviams nebuvo sėkminga ir gruzinai išlygino rezultatą – 18:18.

Antrąjį kėlinį Lietuvos rinktinė pradėjo spurtu 8:0 – kamuolį perėmęs greitą ataką užbaigė Edgaras Ulanovas, po tritaškį pataikė Mantas Kalnietis ir Artūras Milaknis (26:18).

Vienu metu lietuviai buvo įgiję ir 12 taškų pranašumą (33:21), tačiau ketvirčio pabaigoje įsismaginęs varžovų lyderis Tornikė Šengelija mūsiškių persvarą sumažino vos iki 5 taškų (39:34).

Visgi trečiajame kėlinyje gruzinai spurtavo 9:1 ir ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą (40:42). Nuo tos akimirkos užviręs nervų karas tęsėsi visą Lietuvos rinktinei nesėkmingą ketvirtį, po kurio mūsiškiai buvo besivejančiųjų vaidmenyje – 57:59.

Ketvirtajame kėlinyje komandos žengė koja kojon. Likus žaisti 4 min. rezultatas lygus (72:72). Likus žaisti 10 sek. lietuviai atsiliko 74:78, bet tada T. Šegelija prasižengė prieš tritaškį metantį M. Kuzminską. Lietuvis realizavo vieną baudą, tačiau kamuolį atkovojęs J. Mačiulis sumažino atsilikimą iki 1 taško (77:78). Po taiklaus Gruzijos rinktinės baudų metimo, paskutinę sekundę J. Mačiulis turėjo galimybę išplėšti pergalę tritaškiu, bet kamuolys paskutinę sekundę į krepšį neįkrito.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA