Kaune atsirado aikštė, kurios nei aplankysi, nei pamatysi | Kas vyksta Kaune

Kaune atsirado aikštė, kurios nei aplankysi, nei pamatysi

A. Aleksandravičiaus nuotr./„Copy right“ priklauso VšĮ „Kaunas IN“

Šį vakarą Kaune visuomenei bus pristatoma tikriausiai pirmoji aikštė pasaulyje, į kurią negalima patekti. Be to, šią aikštę pamatyti galima tik iš oro, arba bent jau iš netoliese esančių pastatų antrojo aukšto balkono. Nevyks ir oficialus šios aikštės atidarymas, nes tai prieštarautų žmogaus, kurio vardu pavadinta aikštė, filosofijai.

Vieno iš Fluxus judėjimo pradininkų, Kaune gimusio ir netoliese esančiame name adresu Parodos g. 1 užaugusio Jurgio Mačiūno vardu pavadinta aikštė buvo suformuota trišalėje sankryžoje, jungiančioje Vytauto prospektą, Donelaičio ir Parodos gatves. Iš visų simbolinės aikštės pusių vyksta transporto judėjimas, o geriausiai ją apžiūrėti galėtų tikriausiai pats J. Mačiūnas, jei tebebūtų gyvas ir gyventų savo vaikystės namuose.  Tokią naujausio „Kauno akcento“ originalią idėją kauniečiams ir miesto svečiams siekia perduoti jos autorius – Naglis Rytis Baltušnikas.

Aikštę žymi ant asfalto nupieštas acteko atvaizdas – Fluxus judėjimo simbolis – bei aikštės pavadinimą žyminčios gatvių ženklinimo lentelės.

Visame pasaulyje garsaus Fluxus judėjimo kūrėjas ir dalyvis J. Mačiūnas Kaune gimė 1931 m. inžinieriaus ir solistės šeimoje. Sulaukęs vos 13-os drauge su tėvais emigravo į Vokietiją, vėliau persikėlė gyventi į Niujorką, kuriame ir atskleidė savo talentą bei kitokio požiūrio į pasaulį ir kūrybą suvokimą.

Aikštės pristatymo renginys šį vakarą vyks meno ir kultūros žmonių pamėgtame bare „Kultūra“ (Donelaičio g. 16). Pradžia 18 val., vakare dalyvaus ir pats akcento autorius N. R. Baltušnikas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA