Į Kauną atvyksta daugiau kaip tūkstantis NATO ryšių bataliono karių | Kas vyksta Kaune

Į Kauną atvyksta daugiau kaip tūkstantis NATO ryšių bataliono karių

BNS 2017/05/16 11:12
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į Kaune esantį Vytauto Didžiojo jėgerių batalioną atvyksta NATO ryšių bataliono kariai. Jų mieste bus daugiau kaip tūkstantis. Kokiu tikslu Kaune svečiuosis tokia daugybė karių?

„Tvirto kobalto“ (Steadfast Cobalt“) pratybų metu Kaune treniruosis per tūkstantį NATO ryšininkų. Pasak NATO pajėgų Europoje vadavietės vado pavaduotojo ryšiams ir kibernetinei gynybai generolo majoro Walterio Huhno (Valterio Huno), šiose pratybose NATO ryšininkai treniruojasi dirbti su aljanso greitojo reagavimo pajėgomis.

Pasak generolo, pratybos, skirtos parengti ryšio tinklus NATO greitojo reagavimo pajėgoms 2018-aisiais.

„Kaip ryšio tiekėjas, žinau, kaip svarbu yra suteikti operacijų komunikavimo galimybę, kad vadai štabe galėtų dirbti savo darbą, bendraudami su lauke esančiais kariais – ir mes dirbame, kad šį iššūkį įveiktume“, – žurnalistams antradienį pratybų vietoje sakė W.Huhnas.

Pratybos vyks nuo gegužės 21 iki birželio 2 dienos.

Pratybose dalyvaus per 1 tūkst. NATO karių iš daugiau nei 40 skirtingų padalinių iš 25 NATO šalių narių. Jų metu bus vertinami NATO ryšių vienetų gebėjimai užtikrinti informacijos apsikeitimą ir ryšio palaikymą tarp NATO greitojo reagavimo pajėgų (NRF) kovinių vienetų, jungtinių ir komponentų vadaviečių visame pasaulyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA