Tiksi paskutinės minutės: kauniečiai šturmuoja Valstybinę mokesčių inspekciją | Kas vyksta Kaune

Tiksi paskutinės minutės: kauniečiai šturmuoja Valstybinę mokesčių inspekciją

R. Tenio nuotr.

Artėjant paskutinėms dienoms, kai privaloma pateikti pajamų ir turto deklaracijas, kauniečiai visu pajėgumu skuba į Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI). Atlikti minėtą pareigą gyventojai turi iki gegužės 2 dienos. Taigi laiko liko išties nedaug.

Ketvirtadienį nuo ankstaus ryto kauniečiai buriuojasi eilėse laikydami rankose konsultacijos bilietėlius. Visi kaip niekad kantrūs, lūkuriuoja ramiai. Tiesa, veidų VMI eilėse gausu visokių – ir laimingų, ir šiek tiek pyktelėjusių.

Kai kurie gyventojai stoviniuoja ir lauke, tačiau ne eilėse, o veikiausiai, norėdami įkvėpti gaivaus oro gurkšnį. Juk viduje kaip niekad tvanku, o žmonių eilė tikrai netuštėja akimirksniu. Juk ne paslaptis, jog procesas nėra vienas iš operatyviausių, ypač paskutinėmis dienomis, kai gyventojai plūsta dešimtimis ir šimtais, darbuotojams nelengva juos aptarnauti šviesos greičiu.

Deklaruoti pajamas galima dvejais būdais – deklaraciją pildant tiesiogiai atėjus į VMI arba padaryti tai internetu. Tiesa, ne kartą teko girdėti žmones sakant, kad pastarasis metodas lydimas daugybės keblumų ir klausimų. Todėl kai kuriems gyventojams, matyt, kur kas geriau atvykti ir turto bei pajamų deklaraciją užpildyti tiesiogiai.

Visą informaciją mokesčių klausimais gyventojai ir įmonės gali gauti paskambinę trumpuoju Mokesčių informacijos centro telefonu 1882 ar apsilankę VMI interneto svetainėje www.vmi.lt.

VMI Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882 esą teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms. Bendra informacija apie Mokesčių inspekcijos veiklą skelbiama ir oficialiame VMI „Facebook” puslapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA