„Žalgiris“ iš Šiaulių parsiveža dar vieną pergalę | Kas vyksta Kaune

„Žalgiris“ iš Šiaulių parsiveža dar vieną pergalę

DELFI nuotr.

Kauno „Žalgirio“ komanda tęsia pasirodymą Lietuvos krepšinio lygoje. Ketvirtadienį žalgiriečiai Šiauliuose susitiko su „Šiaulių“ krepšininkais ir užtikrintai juos nugalėjo rezultatu 71:93.

Į „Šiaulių“ komandos tolimesnius šūvius rungtynių pradžioje atsakė drąsiai arčiau krepšio sužaidę Paulius Valinskas ir dvitaškiu su pražanga rezultatą išlyginęs Edgaras Ulanovas – 5:5. Ilgai netrukus kauniečiams kiek grėsmingiau atsiplėšti leido greitajame puolime puikios gynybos vaisius ragavę Augusto Lima ir jau devintąjį savo tašką rinkęs E.Ulanovas – 15:8. Vos tik žengęs aikštelėn ramiu veidu tritaškį įskraidino Gytis Masiulis, o įspūdingą pasirodymą toliau tęsė dar kartelį pražangos nesustabdytas ir pranašumą iki 21:11 didinęs E.Ulanovas. Perėmęs kamuolį galingai rungtyniavo nuo suolo pakilęs Isaiah Hartensteinas, solo šou tęsė E.Ulanovas, o taikliais baudų metimais rezultatyvų žalgiriečių ketvirtį uždarė komandos kapitonas Paulius Jankūnas – 28:18.

Net ir turėdami apčiuopiamą persvarą svečiai naudojo aktyvų spaudimą po visą aikštelę. Taškų kraitį greitajame puolime atsidarė Renaldas Seibutis, universalumą demonstravo I.Hartensteinas, o iš toli pataikius P.Valinskui, pasitarimą teko šaukti varžovų trenerių štabui, mat skirtumas staigiai išaugo iki 37:18. Po jos šiauliečiai pralaužė aktyvią „Žalgirio“ gynybą, tačiau čia pat dvi tolimas bombas smeigė Artūras Milaknis ir dvitaškiais naują rekordinės persvaros ribą nubrėžę P.Jankūnas ir G.Masiulis – 47:20. Prieš didžiąją pertrauką iššovė Kevinas Pangosas, antrą kartą varžovus iš toli nubaudė pasitikėjimo įgavęs jaunasis žalgirietis G.Masiulis, tad į rūbinę Lietuvos čempionai keliavo turėdami tvirtus pamatus antrai rungtynių pusei – 55:31.

Trečiąjį kėlinį aktyviai pradėjo iki tol nerungtyniavę Antanas Kavaliauskas, Brockas Motumas ir Lukas Lekavičius. A.Kavaliauskas pelnė 6 taškus iš eilės, R.Seibutis pridėjo prasiveržimą (63:35), o B.Motumas taškus pelnė tiek iš po krepšio, tiek iš toli – 70:39. Iki didžiausio skirtumo santykį augino L.Lekavičiaus tritaškis (73:39), bet šiauliečiai irgi pradėjo atkusti puldami žalgiriečių krepšį (73:45). Paskutinėmis kėlinio minutėmis tarp dviejų K.Pangoso dvitaškių įsiterpė ir tolimas A.Milaknio šūvis – 80:55.

Nors ketvirtasis kėlinys tebuvo formalumas, A.Kavaliausko baudų metimai ir L.Lekavičiaus tritaškis buvo sugražinę 30 persvarą (85:55). Visgi žalgiriečių greitai surinktos komandinės pražangos leido šeimininkams dažnai stoti prie baudų metimo linijos ir šiek tiek apkarpyti skirtumą. Rungtynių pabaigoje B.Motumas ir R.Seibutis pelnė po 4 taškus ir taip užfiksavo galutinį mačo rezultatą – 93:71.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA