Rekonstruota Laisvės alėja – be šiukšliadėžių? | Kas vyksta Kaune

Rekonstruota Laisvės alėja – be šiukšliadėžių?

BERTA BANYTĖ 2017/04/02 13:55
Archyvas / R. Tenio nuotr.

Pastaruoju metu Kaunas aktyviai gražinamas – įvairiose miesto vietose triūsia šimtai darbininkų. Viena iš tokių aktyviai tvarkomų erdvių – Laisvės alėja. Atsirado ne tik naujas grindinys, bet ir modernūs suoleliai, skirti maloniai pasišnekučiuoti su bičiuliu ar tiesiog minutėlę atsikvėpti ir atsigerti kavos pasigardžiuojant šviežia bandele. Tačiau tikriausiai ne vienas kaunietis ar miesto svečias pastebėjo – rekonstruotoje Laisvės alėjoje Kaune šiukšliadėžių, popieriniam puodeliui ar maišeliui išmesti, nė su žiburiu nerasi?

Klausimas, kur iš rekonstruotos Laisvės alėjos dalies dingo šiukšliadėžės..? tikriausiai galvoje kirbėjo ne vienam mieste gyvenančiam ar viešinčiam žmogui.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai susisiekė su Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėju Aloyzu Pakalniškiu ir pasiteiravo, ar bus išspręsta šiukšliadėžių nebuvimo pamėgtoje miesto pasivaikščiojimų ir susitikimų vietoje – Laisvės alėjoje problema?

„Šiukšliadėžes planuojama įrengti iki  numatomos darbų pabaigos – šių metų balandžio 12 dienos.  .Jos bus įrengtos projekte numatytose vietose“, – komentavo A. Pakalniškis.

Pasak jo, Laisvės alėjoje esą bus dviejų tipų, t.y. skirtingos talpos – 45 bei 32 litrų šiukšliadėžės. „Rėmas ir konteineris pagamintas iš galvanizuoto plieno ir dažytas tamsiai pilka spalva. Konteineris turės trikampį užraktą. Užrakto pagalba konteineris galės būti paverčiamas į priekį ištuštinimui. Konteineris taip pat turės lengvą polietileninį 45 litrų arba 32 l  talpos įdėklą. Cilindro formos šiukšliadėžės viršutinė anga – pridengiama“, – mintimis, kaip atrodys naujosios šiukšliadėžės Laisvės alėjoje, dalinosi miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

A. Pakalniškio teigimu, šiukšliadėžės konteinerį laikanti atrama-bazė bus įtvirtinta įbetonuojant į gruntą (500 mm.). Jo teigimu, didesnių šiukšliadėžių konteineriai turės koją per centrą tam, kad būtų patogu jomis naudotis iš visų pusių, mažesnių – prie vieno šono, kuris atsuktas bus į fasadą.

„Didesnės šiukšliadėžės numatytos įrengti centrinėje Laisvės alėjos dalyje tolygiai išdėstant jas per gatvės ilgį ir išlaikant atitinkamus atstumus nuo poilsio vietų – suolelių. O mažesnės talpos šiukšliadėžės bus tolygiai išdėstytos palei pastatų fasadus atsižvelgiant į įėjimų – išėjimų į pastatus vietas, t.y. mūsų manymu reikalingiausiose ir patogiausiose vietose“, – sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA