Italijos dvasia praturtintos kalėdinės dovanos laukia dosnių dovanotojų | Kas vyksta Kaune

Italijos dvasia praturtintos kalėdinės dovanos laukia dosnių dovanotojų

Kasmet išleidžiame daugybę pinigų, rinkdami, pirkdami ir dovanodami dovanas savo artimiesiems. Tačiau vis dažniau girdime ir susimąstome, kad ne dovanos dydis ir brangumas yra svarbus, o dėmesys ir laikas, kurį skiriame savo artimiesiems.

[galerija kiek=”8″]

Vis populiariau tampa dovanoti maistą ir jo produktus, net patiems gaminti uogienes, džiovinti žoleles ir iš jų ruošti arbatas, gaminti paštetus, kepti meduolius ir pyragus. Tačiau tiems, kurie turi mažai laiko ir skuba, išeitis gali būti gero maisto krautuvėlės arba mugės, kuriose rasite kuo nustebinti savo artimiausius žmonės, kaip ir siūlo Vilniaus gatvėje įsikūrusios itališkų gėrimų, maisto ir interjero detalių namuose „Septyni septynetai“ šurmuliuojančios šventinės prekybos organizatoriai. Pasidomėjome, ką netradiciško čia veikiančioje mugėje „Kalėdinių dovanų miestelis“ galima būtų nupirkti dovanų po egle patiems mylimiausiems.

Tėvams

„Jeigu tėveliai mėgsta suktis virtuvėje ar išbandyti naujus skonius, tiktų padovanoti įvairiausių makaronų, nes jie atspindi itališkos šeimos kultūrą, kuri neatsiejama nuo bendravimo ir gerų emocijų. O jeigu prie jų priderinsite tinkantį padažą ar vyną – bus ir vertinga, ir skani dovana, iš kurios drauge galėsite pasigaminti pietus ar vakarienę“, – pasakoja mugės organizatorė Agnė.

Jei norite labiau asmeniškų dovanų mamai ir tėčiui mugėje prekiaujama 9 Lietuvos gamintojų prekėmis, skirtomis dovanojimui. „Mamai galima būtų padovanoti rankų darbo lininę suknelę ar šiltą liemenę“,– sako Agnė. O tėčiui mergina išrinktų šokoladinį „Panettone“ pyragą. „Visi tėčiai dažniausiai mėgsta saldumynus, ypač dukrų dovanotus“, – šypsosi ji.

Antrajai pusei

Poros puikiai žino, kaip sunku vieni kitiems nupirkti dovaną, kuri pradžiugintų. „Žmonai ar draugei galima padovanoti natūralų kremą, gaminamą uteniškių“, – pasakojo Agnė. Jos teigimu, šie kremai yra visiškai natūralūs, todėl puikiai įtiks išrankiai ir į produktų sudėtį besigilinančiai moteriai. Savo vyrą moteris gali nustebinti likerio ar Italijoje pagamintos grapos buteliu. „Nors dažniausiai moterys ateina jau žinodamos, ką dovanos savo antrajai pusei, joms rečiau reikia mūsų patarimų“, – šypsosi Agnė.

Draugams

Per šventes itin sunku išrinkti dovanas draugams, nes norisi būti dėmesingu kiekvienam, bet biudžetas paprastai gerokai riboja dosnumą. „Retas kuris turime galimybes visiems draugams padovanoti po didelę, išskirtinę dovaną. Todėl šiuo atveju svarbiausia – idėja“, – įsitikinusi kalėdinės prekybos organizatorė. Ji draugams per šventes ketina dovanoti didelį kalną itališkų traiškytų migdolų sausainių. „Šie sausainiai Italijoje yra tradicinis kalėdinis skanėstas, todėl tikiuosi draugus nudžiuginti tikrai simboliška dovana“, – džiaugėsi ji.
Taip pat draugams galima įteikti po rankų darbo stiklinį žaisliuką Kalėdų eglei papuošti. „Čia ir mažesnė rizika, jei su kažkuriais draugais susitikti nepavyks, visuomet galėsite tuo žaisliuku papuošti savo eglutę arba padovanoti juos per kitas Kalėdas“, – šypsosi Agnė.

Mugė „Kalėdinis dovanų miestelis“ – tai vieta, kurioje nuo lapkričio iki pat didžiųjų metų švenčių galėsite rasti įvairių dovanų. Jūsų kalėdinėmis staigmenomis ir norais galės tapti saldumynai, gurmaniški maisto produktai, gėrimai, ekologiška kosmetika, rankų darbo papuošalai, aksesuarai ir kitos prekės, jau supakuotos ir paruoštos sveikinimams. Tikime, jog pasivaikščiojimą šventiniu laikotarpiu Kauno senamiesčio gatvelėmis bus smagu suderinti su apsilankymu mugėje, kurioje tikrai rasite dovanų artimiesiems, o gal ir pačiam sau.

Parduotuvę „Septyni septynetai“ ir joje veikiančią mugę rasite adresu Vilniaus g. 35 arba socialiniame tinkle.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA