Kauno „Žalgiriui“ Eurolygoje antrosios pergalės iškovoti nepavyko | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiriui“ Eurolygoje antrosios pergalės iškovoti nepavyko

Penktadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai susirėmė su Tel Avivo „Maccabi“ ekipa, kuriai, deja, neprilygo – „Žalgiriui“ nepavyko laimėti nei vieno rungtynių kėlinio. Varžovams namų arenoje žaidę kauniečiai nusileido rezultatu 74:87.

Praėjusio sezono metu „Maccabi“ ekipos krepšininkams sekėsi ne itin gerai – jie demonstravo išskirtinai prastus rezultatus ir pirmą kartą nepateko į Europos „Top 16“ etapą, o Europos taurės turnyre „Maccabi“ neprasibrovė net į atkrintamąsias varžybas.

Dėl šių nesėkmių šiandienos „Žalgirio“ priešininkai ne tik papildė savo komandos sudėtį naujais žaidėjais, bet ir buvo negailestingi vos keletą mėnesių vyriausiuoju treneriu dirbusiam Erezui Edelsteinui, oficialiai nurodydami, jog jis atleistas buvo dėl požiūrių skirtumo ir prasto starto Eurolygoje.

Šiuo metu komandai laikinai vadovauja iki šiol trenerio asistentu dirbęs Rami Hadaras. Kas pakeis trenerį kol kas nėra aišku, tačiau P. Gershonas šiandien vykusioje spaudos konferencijoje teigė, kad į trenerio postą kandidatuoja lietuviai. „Į „Maccabi“ trenerio postą tėra du kandidatai, ir abu jie – lietuviai: tai J. Kazlauskas ir Š. Jasikevičius. Ir šįkart nežinau, ar laimės vyresnis“, rašo portalas delfi.lt

Tuo tarpu šiandien namuose žaidžiantys „Žalgirio“ vyrai Eurolygoje kol kas yra iškovoję vieną pergalę. Praėjusį penktadienį jį Kaune 78:73 įveikė Vitorijos „Baskonią“, tačiau svečiuose 76:84 nusileido Atėnų „Panathinaikos“ ir 68:82 Stambulo „Fenerbahče“ klubams.

„Žalgirio“ starto penketas: Kevinas Pangosas, Renaldas Seibutis, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas.

„Maccabi“ starto penketas: Galis Mekelis, D. J. Seeley, Sonny Weemsas, Devinas Smithas ir Coltonas Iversonas.

Pirmasis kėlinys

Pirmosios rungtynių minutės prasidėjo be taškų. Pirmasis sėkmingai prie varžovų krepšio prasibrovė ir 2 taškus komandai pelnė Edgaras Ulanovas, iškart po jo sėkmingas atakas tęsė Robertas Javtokas. Įpusėjus pirmajam kėliniui rezultatas buvo 6:8 „Žalgirio“ naudai.

Taip pat atrodo, jog „Žalgirio“ sirgaliai atkreipė dėmesį į Š. Jasikevičiaus išsakytus priekaištus dėl prasto palaikymo, tad nuo pat pirmųjų minučių nedavė ramybės teisėjams švilpdami dėl kiekvieno jų sprendimo, nepalankaus Kauno komandai. Tuo tarpu jų antroje kėlinio pusėje padaugėjo – Lukui Lekavičiui buvo užfiksuoti žingsniai, pražangą puolime gavo Artūras Milaknis. Pasinaudoję šiomis klaidomis Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkai išsiveržė į priekį bei laimėjo kėlinį 16:21.

Pirmajame kėlinyje varžovams daugiausiai taškų pelnė į Kauną sugrįžęs Sonny Weemsas, pelnęs 6 taškus. „Žalgirio“ ekipoje rezultatyviausiai žaidė Lukas Lekavičius (4 taškai).

Antrasis kėlinys

Antrasis kėlinys prasidėjo tiksliu Edgaro Ulanovo prasiveržimu. Pirmoje kėlinio pusėje „Žalgiriui“ pavyko sumažinti skirtumą iki dviejų taškų, tačiau arčiau „Maccabi“ ekipos žaidėjai prisiartinti neleido.

Priešininkų komandoje žaidžiantis Colton Iverson 15-ąją rungtynių minutę padėjo „Maccabi“ skirtumą padidinti iki didžiausio šių rungtynių metu – rezultatas 24:32. Tiesa, neilgai trukus Lukas Lekavičius pataikė pirmąjį „Žalgirio“ tritaškį šiose rungtynėse ir šiek tiek sumažino skirtumą.

Tačiau šis krepšininko metimas ir po jo sekę sėkmingos kauniečių atakos „Žalgirio“ neišgelbėjo – arenos šeiminkai po antrojo kėlinio svečiams nusileido rezultatu 32:43.

Trečiasis kėlinys

Kėlinį pradėjo taiklus varžovų tritaškis, dar labiau atitolintas „Žalgirį“. Kauniečiams tuo tarpu tritaškių mėtyti nesiseka – po dviejų kėlinių pataikyti vos du iš septyniolikos („Maccabi“ – trys iš devynių).

Dvidešimt ketvirtąją rungtynių minutę L. Lekavičius priartina „Žalgirį“ prie varžovų ir pelno itin svarbius 3 taškus, iškart po jo seka taiklus Edgaro Ulanovo tritaškis. „Žalgirio“ arenoje atmosfera kaista, sirgaliai nenutyla nei minutei. Tai įkvepia „Žalgirio“ vyrus ir per kelias atakas jie priartėja prie varžovų. Rezultatas įpusėjus kėliniui – 42:48.

Žalgiriečiai atsigauna ir pamažu priartėja iki varžovų, trečiojo kėlinio pabaigoje skirtumas sumažėja iki vienženklio skaičiaus – 57:64.

Ketvirtasis kėlinys

Ketvirtajame kėlinyje „Žalgirį“ treniruojantis Š. Jasikevičius gavo techninę pražangą, iškart po kurios ji skirta ir vienam iš „Žalgirio“ žaidėjų, Leo Westermannui, mat jis nesutiko su tokiu teisėjų sprendimu. Dėl tokių teisėjų sprendimų „Žalgirio“ arenoje susirinkę sirgaliai užpildė areną kurtinančiu triukšmu.

Likus 5 minutėms iki rungtynių pabaigos varžovai vis dar priekyje – 62:77.

Sirgalių veiduose atsiradęs nerimas neišnyko iki pat rungtynių pabaigos. Nors žalgiriečiai ir stengėsi prisivyti „Maccabi“ krepšininkus, to padaryti nepavyko ir kauniečiai Eurolygoje po ketverių sužaistų rungtynių lieka su viena pergale, nusileidę „Maccabi“ klubui rezultatu 74:87.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais lygiai po savaitės, kitą penktadienį, lapkričio 4 d., savo aikštėje su Stambulo „Daruššafaka“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA