K. Baršauskui skirtame bėgime dalyvauja ir jaunimas, ir senjorai | Kas vyksta Kaune

K. Baršauskui skirtame bėgime dalyvauja ir jaunimas, ir senjorai

18-tas kartas, daugiau, nei 500 dalyvių, 78 skirtingos organizacijos iš visos Lietuvos – taip atrodo trumpa Kauno technologijų universiteto organizuojamo bėgimo „Ateik ir įveik“, skirto prof. K. Baršauskui atminti, statistika.

Nuo pat ryto KTU stadione šurmuliuojantys kauniečiai nusiteikę ryžtingai – į bėgimą susirinko ir po ligų, ir po intensyvių treniruočių, o kai kurie pasakojo, jog tai bus pirmasis savęs išbandymas.

Sveikatingumo šventė sutraukė kelis šimtus dalyvių, kurių laukia 6 km, 8 km ir 400 m ilgio trasos. Šešis kilometrus dalyviai bėgs Ąžuolyno parko takais, 400 metrų neįgalieji bėgs KTU stadione, o 8 kilometrus bėgti pasirinkę be Ąžuolyno takelių turės įveikti ir kliūčių trasą. Pastarąją, pasak renginio organizatorių, įrengti padėjo ugniagesiai gelbėtojai.

Tarp dalyvių – ne tik studentai, bet ir pareigūnų komanda, iššūkiui taip pat neatsispyrė ir senjorai. Į bėgimą susirinkę aktyvistai portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė, jog nors šiek tiek jaudinasi prieš startą, nuotaika – puiki. „Nuotaikos geros, nes dėl tikslo bėgam – žmogui prisiminti, tai dėl to smagu“, – pasakojo Ugnė, nusprendusi bėgti 6 kilometrus. Mergina teigė, kad bėgimui ypatingai nesiruošė, nes bėgs trasą be kliūčių, o prieš varžybas sirgo.

Tuo tarpu Viktorija pasakojo bėgsianti 8 kilometrus, vadinamąją „iššūkio trasą“. „Bėgsim komandoje, penkiese. Kelios merginos iš Karmėlavos ir trys vaikinai iš Kauno“, – teigė mergina. „Nesu dalyvavusi bėgime su kliūtimis, tai prieš startą nuotaikos… stresas, šiokia tokia įtampa. Bet nuotaika vis tiek gera“, – šypsojosi ji.

Bėgimas „Ateik ir įveik“ Ažuolyne ir KTU studentų miestelyje tęsis iki pat šeštadienio popietės ir baigsis iškilminga apdovanojimų ceremonija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA