Olimpiada iš miesto išstūmė tradicines šventes? | Kas vyksta Kaune

Olimpiada iš miesto išstūmė tradicines šventes?

R. Tenio nuotr.

Praėjęs savaitgalis buvo ilgesnis – Lietuvoje minėjome Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų dieną, labiau žinomą kaip Žolinių šventę. Tačiau kauniečiai šventės metu pasigedo renginių mieste.

„Žolines švenčia visa Lietuva, tik ne Kaunas“, – teigė ilgojo savaitgalio renginiais pasipiktinusi Aldona. „Trys šventinės dienos, o jokių renginių, koncertų, išskyrus Pažaislį, kur renkasi katalikų tikėjimo žmonės. Daug kas pasipiktinę dėl miesto savivaldybės kultūros skyriaus… Gaila ir pikta“, – teigė moteris.

Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas tokius priekaištus atremia. „Šiemet Žolinės šventės buvo surengtos daugelyje miesto mikrorajonų. Jas kartu su bendruomenėmis organizavo Kauno miesto savivaldybės padaliniai – seniūnijos“, – teigė A. Vilčinskas.

Tačiau palyginus su praėjusių metų programomis, šiųmetis Žolinės minėjimas nublanksta: šįmet nenorintys palikti Kauno turėjo tenkintis Pažaislio vienuolyne vykusiomis mišiomis, olimpiniame miestelyje vykstančiais koncertais ir renginiais Kauno rajone.

Tuo tarpu ankstesniais metais Žolinės proga skambėjo ne tik bažnyčių varpai, bet ir Kauno rotušė, o Kovo 11-osios parke taip pat buvo įprasti įvairūs koncertai. Tiesa, savivaldybė prie šių renginių taip pat neprisidėjo.

„Praėjusiais metais Rotušės aikštėje surengtą šventę „Per Žolinę skambanti Kauno rotušė“ savo iniciatyva rengė Rotušės aikštės draugija. Šįmet Rotušės aikštėje traukos centru tapo čia įsikūręs „LTeam“ olimpinis miestelis“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo kultūros skyriaus vedėjas.

Nors tokie argumentai atrodo logiški, dalis kauniečių vis tiek laikosi nuomonės, kad jei olimpinis miestelis išstumia tradicines šventes, tai galbūt miestui jo išvis nereikia. „Žolinės turėtų būti svarbesnės, nei olimpiada. Sportas ir taip kiaurus metus būna, o čia sena šventė… Negalima šitaip“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ savo nuomonę dėstė miesto centre sutiktas kaunietis.

Jam pritarė ir kiti praeiviai, teigę, jog nerado kur paminėti Žolinės Kaune, todėl vyko į kitus miestus.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA