Pradėtos naujos autobusų stoties statybos | Kas vyksta Kaune

Pradėtos naujos autobusų stoties statybos

delfi.lt 2015/11/19 12:43

Ketvirtadienį oficialiai duotas startas naujosios Kauno autobusų stoties statyboms. Planuojama, kad nauja stotis ir pirmoji Kaune požeminė automobilių stovėjimo aikštelė bus pastatyta per kiek daugiau nei metus – atidarymas planuojamas kitų metų gruodžio viduryje.

Viso projekto vertė siekia 5,7 mln. eurų.

„Tikimės, kad naujojo stotis bus impulsas atsinaujinti visam šiam kvartalui“, – įkasant simbolinę kapsulę kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Paskutinį kartą senasis stoties pastatas remontuotas kone prieš aštuonis dešimtmečius. Kur anksčiau buvo autobusų sustojimo vieta, šiuo metu iškasta didžiulė duobė – čia statomos atramos, bus įrengta požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje tilps beveik 200 automobilių. Įvažiavimas į aikštelę numatytas iš Vytauto prospekto.

Taip pat bus pastatytas 13 tūkst. kvadratinių metrų ploto pastatas, kuriame bus įrengta laukimo salė, bilietų kasos, informacijos punktas ir visos su stotimi susijusios funkcijos, bet taip pat bus palikta ir erdvė prekybai.

Didžiausią dalį prekybos pasažo užims prekybos centras „Rimi“. „Kautra“ su šia įmone sudariusi 25-erių metų sutartį. Taip pat gretimai galės įsikurti mažesnės suvenyrų ar drabužiu parduotuvėlės.

Dar viena naujovė, kuri pasieks lankytojus, tai siuntų gabenimas. Šiuo metu reikia norimą siuntą atnešti į siuntų skyrių, tačiau po rekonstrukcijos tai bus galima padaryti tiesiog per automobilio langelį.

Planuojama, kad atidarius naująją stotį, ties Bažnyčios ir Girstupio gatvių sankryža bus pastatyta žiedinė sankryža.

Kol bus rekonstrukcija bus baigta, laikinai autobusų stotis persikėlė prie prekybos centro „Akropolis“.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA