Startuoja savaitė „Be patyčių“ | Kas vyksta Kaune

Startuoja savaitė „Be patyčių“

Asociatyvinė/ Archyvo nuotr.

Kovo 23-27 d. Kauno miesto ugdymo įstaigos dalyvaus įvairiuose renginiuose ir akcijose, skirtose veiksmo savaitei „Be patyčių“. Šios veiksmo savaitės vienas iš tikslų – skatinti bendrauti ir bendradarbiauti įvairių mokyklų bendruomenes, siekiant užkirsti kelią patyčioms ugdymo įstaigose. Prieš patyčias kovos ir Kauno policijos pareigūnai.

Mokyklos bursis įvairiose Kauno miesto erdvėse, kad aktyviomis akcijomis dar kartą išreikštų savo poziciją gerbti ir puoselėti kiekvieno žmogaus orumą. Veiksmo savaitę „Be patyčių“ organizuoja Kauno m. socialinių pedagogų metodinis būrelis.

Kovo 24 d. 11.30 val. Draugystės parke rinksis Dainavos-Gričiupio mikrorajonų 15 ugdymo įstaigų mokiniai, socialiniai pedagogai ir mokytojai, kurie keisis ir dovanos praeiviams balionus su užrašu „Draugaukime“, bus piešiamas bendras draugystės piešinys.

Kovo 26d. 13val. Šilainių – Vilijampolės- Sargėnų mikrorajonų 9 ugdymo įstaigos kvies į Sąjungos aikštę, kurioje bus kuriamas „Elektroninis kirminas“ skirtas prieš patyčias internete.

Kovo 26d. 14 val. Čečėnijos aikštėje 6 Kalniečių-Eigulių mikrorajonų ugdymo įstaigos atsineš savo mokykloje pagamintus „vagonus“, atspindinčius mokinių požiūrį į patyčias, iš kurių visi kartu kurs „Draugystės traukinį“.

Balandžio 7-20 d. Kauno pedagogų kvalifikacijos centre veiks paroda, atspindinti veiksmo savaitės „Be patyčių“ veiklas Kauno mieste, o balandžio 20 d. KPK centre ugdymo įstaigų socialiniai pedagogai dalinsis gerąja patirtimi su kolegomis.

Siekdami mažinti patyčių ir smurto atvejus, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai prisijungė prie „Vaikų linijos“ organizuojamos akcijos „Veiksmo savaitė be patyčių 2015“, kuri vyks nuo kovo 23 iki kovo 27 dienos.

Pagrindinis projekto tikslas – prisidėti prie smurto ir patyčių mokyklose prevencinės veiklos Kauno apskrityje. Siekiant padidinti vaikų sąmoningumą kalbant apie patyčias, paskatinti jų netoleranciją smurtiniam elgesiui, paskatinti socialinių įgūdžių formavimąsi ir kūrybiškumą, visą savaitę organizuojami prevenciniai renginiai ugdymo įstaigose ir kt., kuriuose dalyvaus ir policijos pareigūnai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA