Kaune kyla naujas akademinis miestelis | Kas vyksta Kaune

Kaune kyla naujas akademinis miestelis

delfi.lt 2014/11/07 12:20
DELFI nuotr.

Kauno gyventojai jau pastebėjo Pramonės prospekte per porą metų išdygusį modernų pastatą. Ketvirtadienį iškilmingai duris atverė naujas Kauno kolegijos studijų centras, kuriame visos erdvės, užimančios per 4000 kv. metrų, yra skirtos studentams.

Naujasis statinys žymi vientiso Kauno kolegijos akademinio miestelio plėtrą – šioje teritorijoje studijuoja daugiau kaip pusė Kauno kolegijos studentų, kurių kolegijoje kasmet vidutiniškai mokosi per 7000. Didelė dalis studentijos gyvena aplinkui esančiuose Kauno kolegijos bendrabučiuose, sportuoja neseniai atnaujintame aikštyne. Akademinis statinys stikliniu tiltu sujungia Pramonės prospekte jau esančius du Kauno kolegijos fakultetus, taigi bendrasis pastatų komplekso plotas siekia 27.5 tūkstančio kv. metrų.

„Pagaliau mūsų studentija mokysis tokioje aplinkoje, kurioje atsiveria plačios galimybės naudoti šiuolaikiškas technologijas ir metodus. Malonu, kad ne tik Kauno kolegija, bet kartu ir visas miestas išgyvena pozityvius pokyčius – aplinka modernėja, šiuolaikiškėja, kinta urbanistinis Kauno kraštovaizdis,“ – teigia Kauno kolegijos direktoriaus pavaduotojas plėtrai ir infrastruktūrai Paulius Baltrušaitis, pabrėždamas, kad atsinaujinimas ypač aktualus ne Kauno centre esantiems mikrorajonams.

Patogiam studentų mokymuisi skirtas pastatas kurtas atsižvelgiant į geriausius užsienio šalių pavyzdžius – Kauno kolegijos dėstytojai dar pamena, kai viešėdami partnerių aukštosiose mokyklose Skandinavijoje ar Vakarų Europoje, kadaise galėjo tik pavydėti esamų sąlygų bendram studentų ir dėstytojų darbui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA