Prašymai dėl vietų Petrašiūnų kolumbariume bus priimami nuo rugpjūčio pradžios | Kas vyksta Kaune

Prašymai dėl vietų Petrašiūnų kolumbariume bus priimami nuo rugpjūčio pradžios

Kaunas.lt nuotr.

Galimybę Petrašiūnų kapinių kolumbariume patalpinti urną su savo artimųjų palaikais galės bet kuris prašymą pateikęs miestietis. Tokiam sprendimui šį pirmadienį pritarė Kauno miesto tarybos kolegija.

Pirmadienį, liepos 16 d., Kauno miesto tarybos kolegija svarstė klausimą dėl laidojimo Petrašiūnų kolumbariume tvarkos. Iki šiol Petrašiūnų kapinėse buvo laidojami tik Lietuvai bei Kaunui ypač nusipelnę asmenys: nacionalinių premijų laureatai, miesto garbės piliečiai ir kt. Posėdžio metu kolegijos nariai pritarė siūlymui leisti Petrašiūnų kapinėse įrengtame kolumbariume urnas talpinti visiems norintiesiems.

„Tiek aš, tiek Administracijos direktorius pastaruoju metu sulaukiame gausybės gyventojų prašymų, kurie nori nusipirkti vietą kolumbariume. Poreikis akivaizdus: yra miestiečių, kurie urnas su artimųjų palaikais laiko savo namuose, dėl to būtina sudaryti sąlygas urnas patalpinti į kolumbariumus”, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

SĮ „Kapinių priežiūra” direktorius Algirdas Verbickas atkreipė dėmesį į tai, jog kaip ir kapavietės, taip ir vietos kolumbariume nebus galima įsigyti iš anksto. Prašymai kolumbariume skirti nišą urnos patalpinimui bus priimami tik iš mirusiojo artimųjų, kurie pateiks mirties liudijimą.

Urnos su mirusiojo pelenais patalpinimas Petrašiūnų kapinių kolumbariumo nišose kainuos 1,8 tūkst. litų. Tūkstančio vietų kolumbariumas Petrašiūnų kapinėse turi būti pastatytas iki šių metų Vėlinių.

Prašymus dėl vietos kolumbariume nuo rugpjūčio 1 d. priims Kauno miesto savivaldybės sudaryta Laidojimo vietų Petrašiūnų kapinėse skyrimo komisija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA