Vandžiogaloje ištryško „Svajonių fontanas“ (foto) – Kas vyksta Kaune

Vandžiogaloje ištryško „Svajonių fontanas“ (foto)

Fontanas Vandžiogaloje / KRS nuotr.
Fontanas Vandžiogaloje / KRS nuotr.

Vandžiogala vasarą pasitiko trankiai: ne tik atšventė miestelio 640-ąjį jubiliejų, bet ir išpuoselėtame parke atidarė grindininį fontaną. Tai – Dalyvaujamo biudžeto programos projektas ir vienintelis grindininis fontanas Kauno rajone.

Pernai Vandžiogalos bendruomenė pateikė ir laimėjo net 3 skirtingų apimčių Dalyvaujamojo biudžeto idėjas, kurių bendra vertė – 170 tūkst. eurų. Du projektai, kurių metu įrengtas laisvalaikio skveras, įvairios sūpynės, vaikų žaidimo aikštelės, įgyvendinti pernai.

Šeštadienį atidarytas visų labai lauktas „Svajonių fontanas“ vainikavo sunkų bendruomenės darbą prikelti naujam gyvenimui Vandžiogalos parką. Fontanas vasarą leis tiek mažiesiems, tiek ir vyresniems pasigrožėti vandens purslų šokiu, o karščiausiomis dienomis – ir atsigaivinti.

Kaip rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai, idėjų autorė, vietos gyventoja Ingrida Rockinienė, stengėsi pagalvoti apie kiekvieną bendruomenės narį. Sutvarkytos erdvės tarnaus ramiam poilsiui, aktyviam laisvalaikiui, žaidimams ir bendruomenės susibūrimams.

Fontanas Vandžiogaloje / KRS nuotr.
Fontanas Vandžiogaloje / KRS nuotr.

„Džiugu šiandien matyti tokį pasikeitusį ir atgijusį parką. Visa tai – Jūsų, Vandžiogalos gyventojų, dėka. Būtent Jūs, būdami aktyvūs ir susitelkę, stengėtės, kad šie pokyčiai įvyktų. Unikalus Vandžiogalos triumfas dalyvaujant Dalyvaujamojo biudžeto priemonės įgyvendinime, puikus pavyzdys, kad gyventojai gali ir nori įsitraukti į sprendimų priėmimą, kartu kurti gražesnę aplinką bei telkti savo bendruomenę“, – šventės metu kalbėjo Kauno rajono savivaldybės vicemerė Raminta Popovienė.

Miestelio gimtadienio šventėje netrūko įvairiausių pramogų. Mažieji galėjo pajodinėti poniais, dalyvavo edukacijose, pakilo į vasaros dangų atsispyrę nuo smagių batutų. Šventės organizatoriai visus vaišino skaniausiu šeimininkių kugeliu.

Vakare visus džiugino duetas „BassGliss“, grupė „Bernužėliai“, Liudo Mikalausko, Egidijaus Bavikino bei Tomo Bagdonavičiaus koncertinės programos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA