Kauno tvirtovės III forte atvertas sveikatingumo takas (foto) – Kas vyksta Kaune

Kauno tvirtovės III forte atvertas sveikatingumo takas (foto)

Sveikatingumo takas Kauno tvirtovės III forte / KRS nuotr.
Sveikatingumo takas Kauno tvirtovės III forte / KRS nuotr.

Kauno rajone, Kauno tvirtovės III forte įgyvendinta dar viena Dalyvaujamojo biudžeto idėja. Trečiadienį forte vykusios šventės metu bendruomenei atvertas sveikatingumo takas ir rekreacinė zona.

700 metrų sveikatingumo takas ne tik kvies pasivaikščioti po istorija alsuojančią teritoriją, bet ir supažindins lankytojus su įdomiais ir ne kiekvienam žinomais faktais apie forto sukūrimą, architektūrinius sprendimus ir pokyčius, įvykusius kelių dešimtmečių laikotarpyje.

Forte įrengtos apžvalgos aikštelės su informaciniais stendais ir poilsio suoliukais, tako pabaigoje laukia edukacinė aikštelė, kurioje lankytojai galės pamatyti fortą sumažintu masteliu, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Ši Dalyvaujamojo biudžeto idėja-projektas buvo pradžia, nuo kurio 2021 metais prasidėjo šios programos įgyvendinimas Kauno rajone.

Sveikatingumo takas Kauno tvirtovės III forte / KRS nuotr.
Sveikatingumo takas Kauno tvirtovės III forte / KRS nuotr.

2021 metais savivaldybė sulaukė 10 idėjų. Labiausiai viešojo balsavimo metu gyventojai palaikė istoriko, gido, aktyvaus seniūnaičio bei vietos bendruomenės pirmininko a. a. Ovidijaus Jurkšos idėją – atnaujinti III forto teritoriją ir padaryti ją dar patrauklesnę vietos bendruomenei ir lankytojams.

„Ovidijus gyveno forto istorija, organizuodavo ekskursijas, stengėsi puoselėti autentišką istorinį paveldą. Savo žiniomis ir idėjomis dalinosi su vietos bendruomene, kartu kūrė tradicijas, kurias gyventojai ir toliau puoselėja kartu su dabartiniu pirmininku Laurynu Čėsna. Nors idėjos realizavimo procese Ovidijaus netekome, tačiau tikime, kad šiandien jis džiaugtųsi, kad jo pradėti darbai nebuvo pamiršti ir graži idėja virto realybe“, – šventės metu kalbėjo Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Sveikatingumo takas Kauno tvirtovės III forte / KRS nuotr.
Atminimo lenta / KRS nuotr.

Prasmingą savivaldybės ir idėjos autoriaus kelionę buvo nuspręsta įamžinti Ovidijui skirtoje atminimo lentoje, kuri simboliškai pasitiks lankytojus tako pradžioje.

Kauno rajono savivaldybė Dalyvaujamojo biudžeto priemonę įgyvendina ketvirtus metus iš eilės. Per šį laikotarpį inicijuotas laisvalaikio erdvių sukūrimas ir atnaujinimas Raudondvario, Domeikavos, Babtų, Kulautuvos, Čekiškės, Vandžiogalos, Garliavos apylinkių, Neveronių, Ringaudų, Alšėnų seniūnijose. Visoms gyventojų iniciatyvoms buvo skirtas 1 milijonas eurų, o įgyvendinta jau 11 projektų. Šiemet ir kitais metais laukia dar 6 projektų idėjų įgyvendinimas.

Šią savaitę vyks dar dviejų Dalyvaujamojo biudžeto projektų atidarymo šventės Kulautuvoje ir Vandžiogaloje. Šie projektai yra labai skirtingi, tačiau esminis jų panašumas – į gyventojo poilsį ir sveikatą orientuoti sprendimai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA