Kaune aidi paskutinis skambutis: abiturientų „įkvėpimu“ tapo feisbuko įžymybė – Kas vyksta Kaune

Kaune aidi paskutinis skambutis: abiturientų „įkvėpimu“ tapo feisbuko įžymybė

/ R. Tenio nuotr.

Gegužės 31-ąją, paskutinę pavasario dieną, Kauno mokyklose abiturientams aidi paskutinis skambutis, skelbiantis mokslų pabaigą ir jau šiandien prasidėjusią pagrindinę brandos egzaminų sesiją.

Šiandien kauniečiai abiturientai tradiciškai išriedėjo į gatves su apklijuotais automobiliais. Ant jų – įvairios ironiškos frazės: „Kiek arklių, tiek N raidžių“, „Mašinų pavarų daugiau nei matkės vidurkis“. Abiturientų „įkvėpimu“ užrašams šiemet tapo ir feisbuko įžymybė Laurynas Maybach su pasakymu „Kas aš toks, kad aš viską žinočiau“.

Šios šventės proga visus šalies abiturientus sveikina Monika Navickienė, laikinai einanti švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas.

„Kiekvienam nuoširdžiai linkiu sėkmingo kelio – kokį bepasirinksite, kokio norite jūs. Linkiu, kad išmoktos gyvenimo pamokos vestų pirmyn, augintų, skatintų atrasti ir tobulėti. Tačiau nepamirškite, kad nebūtina įkopti į pačias tobuliausias viršukalnes – esate vertingi tokie, kokie esate.

Linkiu, kad mokyklos duris užvertumėte su padėka savo tėveliams ir mokytojams. Jie jus palaiko, drąsina, jaudinasi kartu su jumis.

Tikiu, kad kiekvienas turite savo mylimą mokytoją, kuriam esate dėkingas ar dėkinga už tą auginantį mokytojo ir mokinio santykį, už paskatinimą eiti mėgiama profesine kryptimi, nuoširdžią pagalbą.

Linkiu sėkmingos egzaminų sesijos ir lengvų tolesnių pasirinkimų. Realizuokite savo gabumus, atraskite savo pašaukimą ir sritis, kuriose jaučiatės laimingi. Ir niekada nieko nebijokite“, – rašoma Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos paskelbtame ministrės sveikinime.

Lietuvoje prasideda pagrindinė brandos egzaminų sesija, juos laikys per 27 tūkst. mokinių

Kaip jau skelbė Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA), šiandien pagrindinė brandos egzaminų sesija prasideda gimtosios kalbos (baltarusių, rusų, vokiečių) egzaminu ir baigsis birželio 25 d. užsienio kalbos (prancūzų ir vokiečių) egzaminu. Nacionalinės švietimo agentūros duomenimis, brandos egzaminus laikys daugiau nei 27,6 tūkst. kandidatų.

Anot NŠA, brandos egzaminus Lietuvoje iš viso laikys per 27,6 tūkst. kandidatų. Tarp pasirenkamų valstybinių brandos egzaminų populiariausi yra anglų kalbos, kurį pasirinko 18 tūkst. 465 kandidatai, matematikos (17 tūkst. 164 kandidatai) ir istorijos (8 tūkst. 279 kandidatai).

Lyginant su praėjusiais metais, šiemet daugiau abiturientų pasirinko valstybinius chemijos, fizikos, biologijos brandos egzaminus.

Pagrindinės egzaminų sesijos rezultatus planuojama paskelbti iki liepos 12 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA