Antrosiose atrankos į EČ rungtynėse Lietuvos rinktinė neprilygo Estijai | Kas vyksta Kaune

Antrosiose atrankos į EČ rungtynėse Lietuvos rinktinė neprilygo Estijai

/ „LTU Basketball“ „Facebook“ nuotr.

Pirmadienio vakarą Lietuvos nacionalinė vyrų rinktinė (1-0) antrosiose atrankos į Europos čempionatą (EČ) rungtynėse susikovė su Estijos rinktine (1-0). Kazio Maksvyčio auklėtiniai rungtynes pilnutėlėje Talino arenoje pralaimėjo rezultatu 65:59.

Vyriausiasis treneris K. Maksvytis buvo priverstas rungtynėse apsieiti su 11 žaidėjų – Lietuvos komandai dėl kojos skausmų nepadėjo Deividas Sirvydis. Prie komandos šiandien neprisijungė ir Martinas Gebenas bei Margiris Normantas.

Pirmame atrankos į EČ mače Lietuvos rinktinė užtikrintai laimėjo prieš Lenkijos krepšininkus – 83:64. Lietuvių varžovai – estai – pirmose savo atrankos rungtynėse išvykoje nugalėjo Šiaurės Makedoniją – 74:69.

Lietuvos nacionalinė vyrų rinktinė H grupėje yra tarp Lenkijos, Estijos, bei Šiaurės Makedonijos komandų. Bilietą į 2025 m. vyksiančias senojo žemyno pirmenybes jau turi Lenkija – jie yra vieni turnyro organizatorių. Iš H grupės į EČ keliaus dvi stipriausios rinktinės (apart Lenkijos). Visos komandos sužais po 6 rungtynes.

Po pirmojo rungtynių ketvirčio rezultatas buvo apyligis. Lietuva pirmavo vienu tašku – 17:18. Rezultatyviausias pirmame kėlinyje buvo Edgaras Ulanovas, kuris per pirmas 10 minučių surinko 8 taškus.

Antrajame kėlinyje Lietuvos rinktinė susidūrė su problemomis. Po estų spurto 16:0 lietuviai varžovus kiek prisivijo ir rezultatas įpusėjus rungtynėms buvo vėl apyligis – 41:37. Po antrojo kėlinio rezultatyviausi Lietuvos rinktinės gretose buvo E. Ulanovas (12 taškų) ir Tomas Dimša (10 taškų).

Po ilgosios pertraukos lietuviai kibo varžovams į atlapus ir antrąją trečio ketvirčio minutę išlygino rezultatą – 41:41. Atkovotų kamuolių statistika nedžiugina – Lietuvos rinktinė šią minutę dar nebuvo atkovojusi nė vieno kamuolio. Trečio kėlinio pabaigoje buvęs žalgirietis Siim-Sander Vene smeigė tritaškį ir išlygino rezultatą – 50:50.

Likus dviems paskutinėms rungtynių minutėms rezultatas buvo nepalankus lietuviams – 61:56. E. Ulanovas devintą ketvirto kėlinio minutę atkovojo pirmą Lietuvos rinktinės kamuolį šiose varžybose. Deja, lietuviams pritrūko jėgų pasivyti estus – rungtynės pralaimėtos rezultatu 65:59.

Lietuva: Edgaras Ulanovas 16, Tomas Dimša 14, Lukas Lekavičius 7, Ąžuolas Tubelis 6.

Estija: Janari Joesaaras 18, Siimas-Sanderis Vene 13, Maikas Kotsaras 11, Martas Rosenthalis 8, Kristianas Kullamae 6.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA