K. Maksvytis prieš pirmąjį atrankos į EČ mačą: svarbu švieži kūnai ir galvos, varžovai atletiški, nebus lengva | Kas vyksta Kaune

K. Maksvytis prieš pirmąjį atrankos į EČ mačą: svarbu švieži kūnai ir galvos, varžovai atletiški, nebus lengva

K. Maksvytis / R. Tenio nuotr.

Jau ketvirtadienį, vasario 22 d., 19.30 val. Vilniuje prasidės kovos dėl patekimo į 2025 m. Europos čempionatą. Pirmieji lietuvių varžovai – daugelį nustebinę Lenkijos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės krepšininkai.

Lietuvos rinktinės įžaidėjas Vaidas Kariniauskas susirgo, tad vietoje jo ketvirtadienį prieš lenkus žais Vilniaus „Wolves“ rungtyniaujantis įžaidėjas Kristupas Žemaitis.

K. Maksvytis komentavo šią situaciją: „Tikimės, kad nesusilpnėsim nuo to. Procesas nenukentėjo. Laikas labai trumpas, bet būsim pasiruošę“. Vyr. rinktinės treneris akcentavo, jog svarbiausia ateiti į aikštelę šviežiais kūnais ir galvomis, bei žaisti su gera energija.

Paklaustas, kaip vertina priešininkų pajėgumus, jis teigė, jog lenkų rinktinė yra stipri komanda. „Susižaidę, keli metai tas pats branduolys. Gana patyrę žaidėjai, bent jau startinis penketas. Tą įrodė ir prieš keletą metų pasaulio čempionate“, – varžovų stiprybes vardijo treneris. Jis pridėjo, jog kaimynų komanda – atletiška ir mėgstanti greitą krepšinį. K. Maksvyčio teigimu, lengva nebus.

Lietuvos krepšininkai kartu pradėjo treniruotis šią savaitę, t. y. pirmadienį, tad pasiruošimui prieš ketvirtadienio mačą turėjo vos keletą dienų. Bilietų į rungtynes dar yra, o juos įsigyti galima čia.

„Visada padeda žiūrovai, tas vadinamas šeštasis žaidėjas. Atsiranda papildoma energija ir noras nenuvilti“, – žiūrovų indėlį komentavo strategas.

Estijoje vasario 26 d. lietuvių lauks antrosios atrankos rungtynės, o paskutinis mačas lauks 2025–ųjų metų vasarį. Paskutinėse atrankos rungtynėse lietuviai susikaus su Šiaurės Makedonija, gerai rinktinės fanams pažįstama komanda, kuri lietuviams sudavė skaudų smūgį 2011 m. vykusiame Europos Čempionato ketvirtfinalyje Kaune.

2025 m. Europos čempionatas vyks net keturiose valstybėse: Latvijoje, Kipre, Suomijoje ir Lenkijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA