Kas slepiasi už „Nordclinic“ plastikos chirurgų kasdienybės? – Kas vyksta Kaune

Kas slepiasi už „Nordclinic“ plastikos chirurgų kasdienybės?

Daugybę atspalvių turinti profesija – plastikos chirurgų atliekamą darbą galima vadinti medicinos, estetikos ir mokslo kombinacija. Nuo subtilių psichologinių momentų, kai pacientas nori būti išklausytas ir ieško galimybių susigrąžinti prarastą pasitikėjimą savimi, iki preciziškai suplanuotos operacijos, kuri pakeičia ne tik fizinę, bet ir emocinę savijautą. Siekiant geriausio rezultato, pagrindinis vaidmuo tenka atrastam žmogiškajam ryšiui su pacientu ir išgrynintiems lūkesčiams. Būtent nuo čia prasideda gražių pokyčių kelionė. „Nordclinic“ plastikos chirurgai papasakojo apie savo darbo užkulisius ir stipriausią motyvaciją.

Tai, kas slypi už rezultato: atsakinga ir įkvepianti kasdienybė

Didžiausią Baltijos šalyse plastikos chirurgų – net 13 – komandą vienijančios klinikos „Nordclinic“ gydytojai sako, kad ši profesija suteikia ne tik unikalią patirtį, bet ir neįkainojamą dovaną – sugrąžintą pacientų pasitikėjimą savimi ir sveikatą. Kiekvieną dieną ši komanda su šypsena pasitinka naujus pacientus, kurie jiems patiki didžiausius gyvenimo pokyčius.

Visgi iki šio proceso – ilgas mokymosi kelias. Jį pasirinkę gydytojai žinias tobulina ir praktikuojasi ne tik tam, kad įgytų specialybę. Kiekvienas klinikos plastikos chirurgas vardija stiprius argumentus, kodėl jiems tai yra svajonių darbas, ir pabrėžia – žmogiškasis ryšys ir tarpusavio pasitikėjimas yra vieni svarbiausių dalykų siekiant puikaus rezultato.

Registracija į „Nordclinic“ plastikos chirurgų paskaitas: https://forms.gle/Uw3PJyN5BzrS5nb69

„Esu plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas, nes man patinka padėti žmonėms išorėje atskleisti jų vidinį grožį. Mano misija yra ne tik atstatyti dėl ligos, traumos, nėštumo, svorio pokyčių ar amžiaus pakitusią išvaizdą. Dirbdamas šį darbą, aš stengiuosi suprasti, kaip dėl minėtų priežasčių atsiradę kūno pokyčiai gali paveikti žmonių elgesį, kasdienį gyvenimą, buitį, savivertę ir emocinę gerovę, kaip tai susiję su jų tapatumo suvokimu. Mano tikslas yra palengvinti pacientų kasdienybę, padėti atsiskleisti, įveikti kompleksus bei motyvuoti toliau sveikai ir kokybiškai gyventi“, – sakė plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Mantas Kievišas.

„Plastinė chirurgija žavi suteikiama galimybe atlikus operaciją pakeisti žmogaus gyvenimą. Pasikeičia išorė ir grįžta pasitikėjimas savimi. Tai yra dviguba pergalė, nes atneša teigiamų pokyčių ir fizinei, ir emocinei savijautai“, – teigė plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Audrius Pakulis.

„Aš mėgstu matyti chirurgijos rezultatus – tai atsispindi mano pasirinktoje specialybėje. Su pacientu svajonių rezultato siekiame analizuodami jo veido proporcijas, odos tipą, kaulinę struktūrą. Modeliuojamos foto simuliacijos, kad gydytojas ir pacientas geriau vienas kitą suprastų ir dar iki pjūvio būtų aišku, ar paciento lūkesčiai įgyvendinami, ar ne“, – komentavo gydytojas otorinolaringologas Gytis Baranauskas.

Plastikos chirurgė Eglė Virbickaitė sako jau nuo paauglystės žinojusi, kad nori tapti gydytoja ir operuoti. Kodėl plastinė chirurgija? „Nes tai yra itin įvairialypė sritis, reikalaujanti daug kruopštumo ir išankstinio planavimo. Kiekvienas pacientas yra labai skirtingas, kaip sakoma, vienodo kostiumėlio nepasiūsi. Būtent dėl šių priežasčių ir esu šioje srityje, nes kiekvieną dieną galiu ne tik padėti pacientui, bet ir tobulėti pati“, – dalijosi motyvacijos šaltiniais E. Virbickaitė.

„Tai yra labai dinamiška specialybė. Kiekvienas pacientas – absoliučiai individuali situacija. Kaskart reikia rasti būdą, kaip atlikti pokytį išsaugant žmogaus individualumą ir natūralumą“, – sakė plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas dr. Gediminas Samulėnas.

Kolegoms antrino ir plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Andrius Pajėda, akcentuodamas, kad tokią specialybę pasirinkti paskatino neribotos tobulėjimo galimybės, o Tautvydas Urbonas pabrėžė, kad apie šią profesiją svajojo labai seniai ir rinkosi tokią specialybę, kuri būtų ir įdomus darbas, ir hobis.

Nepaisant neribotų galimybių tobulinti žmogaus kūną, svarbiausias „Nordclinic“ plastikos chirurgų komandos tikslas – laimingas pacientas. Nuo pirmojo kontakto, užmegzto ryšio, iki ilgai puoselėtos ir įgyvendintos jų svajonės – tai yra stipriausia ir labiausiai įkvepianti motyvacija.

„Nordclinic“ plastikos chirurgai atlieka daugiau nei 3 000 plastinių operacijų per metus. Ilgametė patirtis, išskirtinis dėmesys pacientams bei naujausios technologijos lėmė, kad „Nordclinic“ taip pat yra ir žinomiausia Lietuvos klinika užsienio žiniasklaidoje.

Pradėję savo pokyčių kelionę klinikoje „Nordclinic“, pacientai gali būti ramūs, jog jais pasirūpins visiškai savo darbui atsidavusi komanda, kuri nori padėti besikreipiantiems geriau jaustis savo kūne ir susigrąžinti pasitikėjimą savimi.

Kur pažengė plastinė chirurgija? Ar įmanoma pristabdyti amžiaus įtaką išvaizdai? Jau vasario 24 dieną, 11:00 val. dalyvaukite „Nordclinic“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojų dr. Gedimino Samulėno ir Manto Kievišo paskaitose, skirtose visiems, besidomintiems plastinės chirurgijos galimybėmis. Paskaitos vyks parodos „Sveikatos dienos 2024“ metu, vasario 23-25 dienomis Kauno „Žalgirio“ arenoje. Registracija į nemokamas paskaitas: https://forms.gle/Uw3PJyN5BzrS5nb69.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA