K. Maksvytis prakalbo apie A. Hollinso ateitį klube | Kas vyksta Kaune

K. Maksvytis prakalbo apie A. Hollinso ateitį klube

Kazys Maksvytis / ELTA, J. Elinsko nuotr.

Kauno „Žalgiris“ per tarpušventį sužais paskutiniąsias Eurolygos pirmojo rato rungtynes. Ketvirtadienį kauniečiai „Žalgirio“ arenoje egzaminuos Tel Avivo „Maccabi“ komandą.

Prieš rungtynes su Izraelio klubu Lietuvos čempionų vairininkas Kazys Maksvytis pažymėjo varžovų talentą puolime.

„Tai – labiau puolimo komanda, lyderiaujanti pagal reitingą, antroje vietoje pagal pelnomus taškus, turinti daug variantų atakuoti ir išlaikiusi branduolį, – spaudos konferenciją pradėjo K. Maksvytis. – Nieko naujo nepasakysiu – reikia stengtis neįsivelti į taškų lenktynes, priversti juos gintis ir laimėti rungtynes gynybos dėka.“

Prieš savo buvusį klubą žaisiantis Austinas Hollinsas pasitinka kontrakto savaitę. K. Maksvytis tikino, kad komanda dar nėra apsisprendusi dėl amerikiečio ateities klube.

„Turime dar savaitę, per ją gali būti visokių variantų, tad dar ir laukiame“, – A. Hollinso situaciją komentavo K.Maksvytis.

– Treneri, kaip vyko treniruočių procesas per šį šventinį laikotarpį?
– Vyko gana intensyviai, turbūt, buvome tie Grinčai, kurie pavogė iš komandos Kalėdas. Žinau iš patirties, kad kuo daugiau laisvo laiko duosi, tuo sunkiau bus rungtynėse, tai mes treniravomės.

– Po ilgos pertraukos neturėjote mačo LKL savaitgalį. Tai pliusas ar minusas, kuomet komanda patiria pralaimėjimą Eurolygoje?
– Pliusas. Vis tiek yra naujokai, žaidėjai grįžtantys po traumų, tad mums tos kelios treniruotės labai pravertė.

–A. Hollinsas atstovavo „Maccabi“ pernai, o jam tai nebuvo sėkmingas etapas. Ar jaučiate jo papildomą sportinį pyktį dėl to?
– Tikiuosi, kad kaip ir kiekvienas žaidėjas prieš savo buvusią komandą jis parodys tą savo pyktį.

– Po šio turo atsidaro perėjimų langas Eurolygoje. Kiek rimtai svarstote apie papildymą?
– Čia turbūt labiau eina kalba, ar pasilikti Austiną, ar paimti kitą žaidėją.

– Iš pradžių buvo skelbiama, kad Wade‘as Baldwinas tikrai praleis rungtynes Kaune, bet dabar tikroji situacija nėra aiški. Kiek tai yra rungtynių planą keičiantis žaidėjas?
– Tai yra žaidimą keičiantis krepšininkas, talentingas. Jo nebuvimas mūsų darbą tikrai palengvintų. Žiūrėsime vietoje. Pagal tai, kas jam buvo, ruošiamės, kad visko gali nutikti.

– Joshas Nebo yra naudingiausias „Maccabi“ žaidėjas. Trumpai jį treniravote. Ar dabartinis jo žaidimas Tel Avivo komandoje jus stebina?
– Jis labai gerai įsibalansavo į komandą. Joshas nėra toks, kuris labai imasi iniciatyvą ant savęs, daugiau fiziškas, atletiškas žaidėjas. Prie tokių dominuojančių gynėjų jis labai tinka. Kur reikia statyti užtvaras, kovoti kamuolius, užbaigti atakas po gynėjų perdavimų. Jis labai gerai įsipaišė.

– Tel Avivo komandos žaidėjai savaitgalį praleido atskirai – legionieriai nevyko į vietines pirmenybes. Kaip tai gali atsiliepti šioms rungtynėms?
– Nežinau, ar tai atsilieps rytojaus rungtynėms, bet ilgoje perspektyvoje nėra geri tokie dalykai. Žinau jų situaciją. Legionieriai treniruojasi Belgrade, vietiniai žaidžia Izraelyje. Ateityje tai turėtų atsiliepti neigiama prasme.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA