Svarbūs saugos patarimai dėl elektrinių dekoracijų lauke | Kas vyksta Kaune

Svarbūs saugos patarimai dėl elektrinių dekoracijų lauke

Organizatorių nuotr.

Kai šventę rengiate lauke, niekas taip, kaip elektrinės dekoracijos neprisideda prie to, kad atmosfera būtų magiška. Tai ypač matosi temstant bei naktį. Švelnus LED girliandų žibėjimas, pastatomų žibintų ar net LED ekranų spindesys suteikia šventei jaukumo ar įspūdžio efektą. Tačiau, nors šios dekoracijos gražina lauko erdves, tai vis tiek yra elektros instaliacijos, su kuriomis reikia elgtis atsargiai. Mūsų gyvenime saugumas visada turėtų būti pirmoje vietoje. Pateikiame keletą patarimų, kaip jaustis užtikrintais dėl to, kad elektrinis dekoras būtų ir gražus, ir nekeltų niekam pavojaus.

Naudokite laukui pritaikytas dekoracijas

Prieš pradėdami puošti lauką, įsitikinkite, kad visos jūsų elektrinės dekoracijos yra tinkamos naudoti lauke. Ieškokite etikečių ar žymenų, nurodančių, kad žibintai yra atsparūs oro sąlygoms ir drėgmei, dulkėms. Štai, pavyzdžiui, lauko girliandos iš „Renginio partnerio“ asortimento – https://renginiopartneris.lt/lt/87-lauko-girliandos nebijo: UV spindulių, lietaus, drėgmės, dulkių bei turi C, ROHS, IP67 sertifikatus.

Lauke naudojant tik vidui tinkamas dekoracijas gali kilti gaisro pavojus, todėl labai svarbu šio dalyko neignoruoti.

Apžiūrėkite savo dekoracijas prieš naudojimą

Prieš kabindami, statydami ar įjungdami, visas elektrines dekoracijas kruopščiai apžiūrėkite. Patikrinkite, ar nėra nusidėvėjimo požymių, atvirų laidų ar pažeistų kištukų. Jei pastebėjote kokių nors problemų, geriausia pakeisti arba pataisyti dekoracijas prieš jas naudojant. Na, o jeigu kyla abejonių dėl saugumo, ieškokite alternatyvų arba atsisakykite plano. Nerizikuokite.

Užtikrinkite, kad elektros jungtys būtų laikomos sausai ir saugiai

Viena iš svarbiausių saugos priemonių – elektros jungčių apsauga nuo drėgmės. Rinkitės lauko sąlygomis naudojamus prailgintuvus ir maitinimo šaltinius, kurie nebijo drėgmės.

Užtikrinkite, kad viskas, kas įmanoma, nebūtų laikoma ant žemės bei nepatektų į tokią zoną, kur gautų tiesioginį kontaktą iš lietaus ar besitaškančių vandens purslų.

Ant žemės besimėtantys ar susiraizgę laidai kelia ir kitą pavojų – užkliuvimo. Stenkitės, kad laidai ir kabeliai nebūtų palaidi. Tam yra specialūs dėklai ar konstrukcijos, leidžiančios juos tvirtinti prie tvorų, sienų ar kitų konstrukcijų. Venkite tiesti laidus taip, kad jie kirstų taką, kuriuo vaikščioja žmonės.

Neperkraukite tinklo

Elektros grandinių perkrovimas yra dažna gaisrų ir, aišku, išmuštų saugiklių priežastis. Jeigu gaisras sukuria didelės nelaimės riziką, tai išmušti saugikliai tiesiog gadina nuotaiką ir vakarėlį.

Atsižvelkite į savo dekoracijų keliamus reikalavimus dėl galios ir neviršykite elektros lizdų ar prailgintuvų nustatytų ribų. Jei reikia, išsinuomokite arba įsigykite atsarginį generatorių, kuris galėtų atlaikyti momentiškai išaugusius poreikius.

Ten kur galite, apsvarstykite galimybę naudoti energiją taupančius sprendimus, kaip kad LED lemputes. Tai sumažins sąnaudas bei rizikas.

Galite leisti viską paruošti profesionalams

Jei norite dekoruoti erdvę su komplikuota arba labai įspūdinga elektrine sistema bei elektrinėmis dekoracijomis, neprošal bus pasisamdyti profesionalų elektriką. Specialistai gali užtikrinti, kad jūsų lauko elektrinės dekoracijos būtų sumontuotos saugiai ir nekiltų pavojaus nei jums, nei kitiems.

Dekoracijas išjunkite, kol jos nenaudojamos

Taupykite energiją ir sumažinkite riziką, susijusią su elektros instaliacijų problemomis, išjungdami visas dekoracijas, kai jos nenaudojamos ar jų niekas nemato. Apsvarstykite galimybę naudoti laikmačius, judesio detektorius arba išmaniuosius kištukus, kad šį procesą automatizuotumėte ir nereikėtų vargti visko prižiūrint.

l viso ko, susidarykite planą, kaip elgtis nelaimės atveju

Turėkite planą nenumatytiems atvejams. Tai – gero šeimininko pareiga. Užtikrinkite, kad gesintuvai ir pirmosios pagalbos reikmenys būtų lengvai prieinami. Įsitikinkite, kad nelaimės atvejų būtų lengva išvesti svečius ar apsaugoti sveikatą bei turtą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA