Pasaulio krepšinio čempionato kovoje dėl 5-8 vietų lietuviai patiesė slovėnus | Kas vyksta Kaune

Pasaulio krepšinio čempionato kovoje dėl 5-8 vietų lietuviai patiesė slovėnus

delfi.lt 2023/09/07 17:25
/ J. Elinsko nuotr.

Vėl įspūdingai tritaškius metusi ir antroje mačo pusėje Luką Dončičių sustabdžiusi Lietuvos rinktinė pasaulio krepšinio čempionate patiesė Slovėniją, tad dabar dėl penktosios vietos susikaus su kaimynais – įspūdingai žygiuojančia Latvija.

Dvigubą dublį į pergalę įnešė kapitonas Jonas Valančiūnas – 24 taškai ir 12 sugriebtų kamuolių. Centro sąskaitoje – 29 naudingumo balai. Po 14 taškų pridėjo visos penkis metimus iš žaidimo pataikęs Mindaugas Kuzminskas (4/4 trit.) ir Deividas Sirvydis (6/11 met.).

Mačas su Latvija bus žaidžiamas šeštadienį. Ji kiek anksčiau 87:82 įveikė be savo lyderio Simones Fontecchio besivertusią Italiją. Pastaroji dėl septintos pozicijos kausis su slovėnais.

Susitikimą su Slovėnija praleido Eimantas Bendžius, kuriam šis čempionatas – baigtas.

Slovėnija susikaupti ir pasiruošti mačui su Lietuva neturėjo nė paros – jie tik trečiadienį vakare sužaidė ketvirtfinalio mačą.

Lietuviams šis mačas turėjo ir revanšo skonį už du skaudžius pralaimėjimus pastaraisiais metais. Prieš metus mūsiškiai nusileido slovėnams Europos čempionato grupių etape, o 2021 m. – olimpinės atrankos finale ir buvo priversti pirmą kartą per nepriklausomos šalies istoriją praleisti žaidynes.

„Yra principo šiose rungtynėse“, – neslėpė ir Kazys Maksvytis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA