Šaulių sąjunga Kaune planuoja kurti mokymų centrą ir logistikos bazę | Kas vyksta Kaune

Šaulių sąjunga Kaune planuoja kurti mokymų centrą ir logistikos bazę

BNS / Augustas Stankevičius 2023/08/12 15:06
Asociatyvi / LŠS nuotr.

Šaulių sąjunga Kaune, Eigulių mikrorajone, planuoja įkurti mokymų ir nekinetinių operacijų centrą bei logistikos bazę. Tam ketinama panaudoti teritoriją bei pastatus, esančius Žeimenos gatvėje – kareivines ir štabą, kelis sandėlius, patalpas kontrolės poste, ūkinį pastatą. Objektų perdavimui dar turi pritarti Vyriausybė.

„Kadangi šaulių gretos gausėja, mokymų ir nekinetinių operacijų centro poreikis didžiulis – jame žinių, įgūdžių įgis tiek naujai į organizaciją įsiliejantys nariai, tiek tobulinsis senbuviai šauliai, o vėliau jie tai galės pritaikyti praktiniuose užsiėmimuose savo rinktinėse, kurių Lietuvoje iš viso yra dešimt“, – BNS sakė sąjungos vadas Linas Idzelis.

„Noriu pabrėžti, kad mes perimame tik dalį šios teritorijos ir pastatų, nes kita dalimi naudosis Viešojo saugumo tarnyba“, – pridūrė pulkininkas leitenantas.

Anot jo, perėmus pastatus pirmiausia planuojama įvertinti jų būklę. „Pirminiais duomenimis jų būklė yra prasta, reikės kapitalinio remonto. Planuojame palaipsniui viską sutvarkyti per 2024-uosius metus“, – kalbėjo L. Idzelis.

Šaulių sąjunga planuoja, kad mokymų ir nekinetinių operacijų centras koordinuos bazinį šaulių rengimą, daugiausia dėmesio skiriant vadų rengimui.

„Planuojame rengti ir specializuotus kursus, pavyzdžiui, kibernetinio saugumo, bepiločių orlaivių valdymo, nardymo, informacinių operacijų ir panašiai. Kadangi daugėja įvairių priemonių, reikia sandėliavimo patalpų, reikia ginklinių – tam taip pat panaudosime patalpas Žeimenos gatvėje“, – sakė šaulių vadas.

Šaulių sąjungai visoje Lietuvoje šiuo metu priklauso apie 14 tūkst. žmonių nuo 11 metų amžiaus. Ši organizacija okupacijos sąlygomis organizuotų rezistencinį judėjimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA