Paskutinį liepos sekmadienį kviečia praleisti turiningai: nemokama ekskursija Lietuvos aviacijos muziejuje | Kas vyksta Kaune

Paskutinį liepos sekmadienį kviečia praleisti turiningai: nemokama ekskursija Lietuvos aviacijos muziejuje nemokamas muziejų lankymas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Liepos 30 dieną 12 val. Lietuvos aviacijos muziejus kviečia į nemokamą ekskursiją su Gintautu Staniuliu, ilgalaikiu Aeroklubo atstovu. Šį kartą bus kalbama ne vien tik apie lėktuvus, bet ir apie motociklus.

Kaip teigia organizatoriai, ekskursijos metu sužinosite įdomių faktų apie aviacijos ir motociklų istoriją, technologijų evoliuciją ir pažangias inovacijas.

G. Staniulis pasakos apie šių transporto priemonių įkvepiančią praeitį ir spalvingą ateitį. Ekskursijos metu taip pat apžiūrėsite ir laikinai muziejuje eksponuojamą tokio paties modelio, kaip S. Dariaus, motociklą Douglas 350 EW.

Tai bus puiki galimybė susipažinti su unikaliomis transporto priemonėmis, kurios atstovauja žmogaus siekiui viršyti gravitacijos ribas ir pajusti tikrą laisvės pojūtį.

Renginys vyks liepos 30 dieną, 12 valandą, Lietuvos aviacijos muziejuje, adresu Veiverių g. 132

Renginio metu bus fotografuojama ir filmuojama.

Paskutinį liepos sekmadienį – nemokami muziejai

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad 2023-aisiais, kaip ir ankstesniais metais, Kultūros ministerijai pavaldūs muziejai kiekvieną paskutinį mėnesio sekmadienį kviečia lankytojus apžiūrėti savo nuolatines ekspozicijas nemokamai.

Nemokamai Kaune galite aplankyti:

Kauno IX forto muziejų;

A. Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejų, Velnių muziejų, Istorinę LR Prezidentūrą;

Lietuvos švietimo istorijos muziejų;

Lietuvos aviacijos muziejų;

Maironio Lietuvos literatūros muziejų ir jo padalinius: Balio ir Vandos Sruogų namus – muziejų, Juozo Grušo memorialinis, Juozo Tumo-Vaižganto memorialinis, Salomėjos Neries memorialinis, Vaikų literatūros muziejus;

Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus ir Kauno paveikslų galerija;

Vytauto Didžiojo karo muziejus nemokamai priima lankytojus tiek pačiame muziejuje (K. Donelaičio g. 64, Kaunas), tiek Karo technikos ekspozicijoje (VI forte, K. Baršausko g. 101, Kaunas).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA