Kauniečiai baiminasi dėl ilgamečio ąžuolo likimo | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai baiminasi dėl ilgamečio ąžuolo likimo

/ Skaitytojų nuotr.

Kauniečiai baiminasi, jog V. Krėvės prospekte stovinčiam ąžuolui gali grėsti rimta bėda. Privačiame sklype statomas namas yra itin arti minimo medžio, o skaitytojai galvoja, jog planuose yra šio medžio nukirtimas. Savivaldybė kauniečius ramina teigdami, jog leidimas kirsti medį nėra išduotas.

„Visada džiaugdavomės gražuoliu ąžuolu šalia Draugystės parko, V. Krėvės prospekte. Prasidėjo statybos, kas bus su šiuo ąžuolu? Tai, kad jo nenukerta, tai dar nereiškia, kad jis išgyvens. Ašaros byra, kaip yra tyčiojamasi iš medžių, iš gyvybės. Kas davė leidimą šitaip išsityčioti iš šio ąžuolo?“ – klausė kaunietė Dalia.

Kauniečiai pastebi, jog nors ąžuolas ir nekertamas, namas statomas itin arti, dėl ko, gali būti pakenkta minėtam medžiui galiūnui.

„Namas statomas nenormaliai arti ąžuolo, medis akivaizdžiai darkomas ir galimas tikslas jį sunaikinti, kartojasi Vilniaus istorija šitoj bananų valstybėj“, – baiminosi skaitytojas Martynas.

Ąžuolas V. Krėvės pr. / Skaitytojų nuotr.

Situaciją pakomentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

„Leidimas minėto ąžuolo kirtimui neišduotas, kadangi projekte tai nenumatyta. Ką planuoja sklypo savininkas, Aplinkos apsaugos skyrius duomenų neturi.

Norime pabrėžti, kad tai yra privatus sklypas, ne Draugystės parkas. Tokiu atveju už želdinio tvarkymą ir gerovę, kaip numato želdynų įstatymas, atsakingas sklypo savininkas“, – paaiškino R. Savickienė.

Šiame privačiame sklype statomi daugiabučiai namai, projektui išduotas leidimas.

V. Krėvės pr. 28B projektas / „Citify“ nuotr.

Kaip anksčiau žiniasklaidoje rašyta, šiame sklype pernai metų rugpjūčio 24 d. savivaldybė išdavė leidimą fizinio asmens nuosavame žemės sklype kirsti šešiolika saugotinų želdinių: ąžuolų, liepų, klevų. Kaip mini savivaldybės atstovai, kauniečių pastebėtam ąžuolui kirtimo leidimas neišduotas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA