Į Kauną sukvies įspūdingas Baltijos šalių koncertas „Gintaro krantai“ | Kas vyksta Kaune

Į Kauną sukvies įspūdingas Baltijos šalių koncertas „Gintaro krantai“

Gegužės 13 d. (šeštadienį) į VDU didžiąją salę sukvies trijų Baltijos šalių universitetų kolektyvai – KTU tautinio meno ansamblis „Nemunas“, RTU liaudies šokių ansamblis „Vektors“ (Latvija) ir TTÜ tautinių šokių ansamblis „Kuljus“ (Estija). Kolektyvai surengs spalvingą koncertą, skirtą Baltijos šalių tautinio meno kultūros puoselėjimui.

Organizatoriai akcentavo, kad nuo seno šokis ir daina yra neatsiejama žmogaus gyvenimo dalis, atspindinti tautos charakterį ir moralę. Tautinis menas padeda šiems komponentams susijungti į vieną, taip atskleisdamas gražiausias bei melodingiausias identiteto puses.

„Net jeigu nesate šokę „Kepurinės“ ar „Polkos su ragučiais“, vos išgirdę iki širdies gelmių pažįstamas melodijas nejučia pradedame niūniuoti, nugrimztame į malonius prisiminimus, o veide įsižiebia šypsena. (…) Tarp mūsų draugystės puslapių tarsi šviesa, tautiškumas spindės“, – kalbėjo renginio atstovė Gabija Kuprionytė.

KTU tautinio meno ansamblis „Nemunas“./ J. Auškelio nuotr.

Kas pasirodys ant scenos? Visiems gerai pažįstamas ir Kaune banguojantis „Nemunas“ – Kauno technologijos universiteto tautinio meno ansamblis, suformuotas 1949 m. iš tuo metu Kauno politechnikos institute veikusių studentų meno kolektyvų. Ansamblis „Nemunas“ yra vienas didžiausių tautinio meno kolektyvų Lietuvoje, turintis nuostabią gyvavimo istoriją, neblėstančias tradicijas, keturis išskirtinius žanrus, kuriuos jungia vienybė bei stipri meilė tautiniam menui.

Ant scenos pasirodys ir Rygos technikos universiteto tautinio šokio ansamblis „Vektors“, kurį nesunku atpažinti iš didelio artistiškumo, išradingumo ir sugebėjimo žiūrovui meistriškai perteikti šokio siužetą. Šis studentų sambūris vienija daugiau kaip 600 tautinio meno mylėtojų, kurie per daugiau nei 60 gyvavimo metų yra sukūrę virš 350 šokių, aplankę 29 valstybes, o koncertų skaičius perkopęs net 2600. „Vektors“ garsėja savo profesionalumu ir itin spalvingais bei įtraukiančiais pasirodymais.

Renginyje išvysite ir Talino technologijos universiteto tautinių šokių ansamblį „Kuljus“, didžiausias Estijoje ir gyvuoja nuo 1949 m. Jis vienija daugiau nei 100 šokėjų ir yra žinomas, kaip vienas meistriškiausių šokių ansamblių šalyje. Estijoje ansamblis yra pelnęs daugybę apdovanojimų už kultūros plėtrą ir propagavimą, netgi yra išleidęs stalo žaidimą apie estų liaudies šokius ir kultūrą. Ansamblis nepraleidžia progos pasirodyti ne tik savo šalyje, bet ir užsienyje, o šiais metais aplankys ir Lietuvą.

Šis renginys yra puiki proga pamatyti, išgirsti tautinius dainų ir šokių pasirodymus, kuriuos atlieka atstovai iš trijų šalių ansamblių. Įspūdingas koncertas gegužės 13 d. (šeštadienį) 16 val. vyks VDU didžiojoje salėje (S. Daukanto g. 28). Atvykite ir pasinerkite į Baltijos šalių tautinio meno pasaulį!

Įėjimas nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA