Delsti neverta: „Nordclinic“ pristatė PSDF lėšomis kompensuojamas operacijas – profesionalų komanda ir jokių eilių – Kas vyksta Kaune

Delsti neverta: „Nordclinic“ pristatė PSDF lėšomis kompensuojamas operacijas – profesionalų komanda ir jokių eilių

https://videopress.com/v/85tGjUwU

Operacijos ar tam tikrų procedūrų poreikis dažnai tampa tikru galvosūkiu, kai išgirstame, kad savo eilės teks laukti kelis mėnesius ar dar ilgiau. Tačiau PSDF (Privalomojo sveikatos draudimo fondo) lėšomis kompensuojamos operacijos gali būti suplanuojamos ir atliekamos vos per savaitę privačioje klinikoje – sklandžiai ir prižiūrint didelę patirtį sukaupusiai „Nordclinic“ gydytojų komandai. Lyderiaujančios klinikos atstovai atkreipė dėmesį, kokios paslaugos gali būti kompensuojamos ir ką svarbu žinoti?

/ Organizatorių nuotr.

„Nordclinic“ – pažangi medicina, keičianti gyvenimus

Siekiant užkirsti kelią komplikacijoms bei norint susigrąžinti komfortą, labai svarbu laiku pradėti gydytis, iššūkis kyla tuomet, kai norėdami užsiregistruoti valstybinėje klinikoje – sulaukiame pasiūlymo laukti ne vieną mėnesį. Kai kuriais atvejais tai gali lemti ūmų ligos progresą. Ką daryti tokiu atveju? Vienas iš būdų – gauti kompensuojamą paslaugą privačioje klinikoje. Nors vis dar galime išgirsti mitą, kad tai nerealu ir teks sumokėti didžiules sumas, kompensuojamos gali būti tiek urologinės, tiek ginekologinės bei kitų sričių operacijos.

Didžiausia plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos klinika Baltijos šalyse „Nordclinic“ atkreipia dėmesį, kad Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis kompensuojamos šios dienos chirurgijos paslaugos: ginekologinės, urologinės, išvaržų ir virškinimo sistemos, hemorojaus ir išangės srities, tulžies, gastroezofaginio refliukso, skydliaukės operacijos.

Klinikoje taip pat teikiamos plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos, ortopedijos, bariatrijos, neurologijos, dermatologijos, kitos aktualios medicinos paslaugos.

TOP ginekologinės ir urologinės operacijos: ir estetikai, ir sveikatai

„Nordclinic“ vienija didžiausią privačiai dirbančių ginekologų kolektyvą Kaune, kurie jau konsultavo ir atliko procedūras bei operacijas daugiau nei 10 tūkstančių ginekologijos ir urologijos pacientų. Čia kasdien atliekamos tiek estetinę fiziologiją, tiek funkciją ir sveikatą atkuriančios operacijos.

Pasak „Nordclinic“ gydytojos akušerės ginekologės Snieguolės Martinkienės, vienos iš dažniausiai ,,Nordclinic” atliekamų ginekologinių procedūrų ir operacijų yra gimdos polipų šalinimas histeroskopu, gimdos kaklelio operacija, gimdos miomų ir cistų šalinimas laparoskopu, taip pat diagnostinė gimdos apžiūra ir kiaušidžių cistų operacijos. Moteriai nepavykstant pastoti atliekama diagnostinė laparoskopija. Ne mažiau svarbi sritis yra estetinė ginekologija, kuriai pacientės skiria vis daugiau dėmesio.

Tai mažųjų lytinių lūpų plastika estetinio vaizdo korekcijai ir psichologiniam komfortui, taip pat makšties plastinės operacijos funkcijai gerinti – kai moteris patiria diskomfortą dėl dubens organų nusileidimo, šlapinimosi sutrikimų. Laiku atlikus operaciją, procedūrą, moteris susigrąžina pasitikėjimą savimi, o svarbiausia – gali vėl džiaugtis kasdienybe, sportuoti nejaučiant diskomforto bei išvengti komplikacijų.

„Nordclinic“ gydytojas urologas Algirdas Domarkas atkreipė dėmesį, kad populiariausiomis išlieka lytinių organų, apyvarpės pertekliaus šalinimo operacijos, hidrecelektomija (sėklidės vandenės šalinimas).

„Dėl šių sveikatos problemų vyras gali kompleksuoti, jausti skausmą, labai svarbu atkreipti dėmesį, kad apyvarpės perteklius gali paskatinti lėtines ligas, kai kuriais atvejais atsiranda žaizdos. Tai ir fiziologinė, ir estetinė problema, daranti įtaką kasdienei vyro gyvenimo kokybei.

Dažniausiai vyrai kreipiasi dėl skausmo, diskomforto, pasikartojančių infekcinių ligų, dėl to nukenčia ir intymus gyvenimas. Tai galima sustabdyti laiku kreipiantis pagalbos. Ypač, kai ją galima gauti ir privačioje klinikoje, kai yra kompensuojamos operacijos galimybė ir yra profesionalus, prižiūrintis personalas“, – akcentavo gydytojas urologas Algirdas Domarkas.

Dar viena aktuali sritis – išvaržų ir tulžies pūslės operacijos

„Nordclinic gali būti kompensuojamos ne tik išvaržų, bet ir virškinimo sistemos operacijos. Kaip vieną dažniausių ligų, „Nordclinic“ abdominalinės chirurgijos gydytojas Linas Venclauskas akcentuoja cholecistitą (tulžies pūslės uždegimą), kuris įprastai vargina moteris.

Labai svarbu nedelsti, jei atsiranda spazminiai skausmai, priepuoliai, suaktyvėjantys po aštresnio, riebesnio maisto, kavos – tai yra ženklai, kad priepuoliai gali pasikartoti. Ūmaus priepuolio atveju reikėtų skubaus operacinio gydymo. Tokiu atveju kyla didesnė rizika, kad operacija pasibaigs ne laparoskopiniu, minimaliai invaziniu, o atviru būdu“, – komentavo „Nordclinic“ abdominalinės chirurgijos gydytojas Linas Venclauskas.

Gydytojas L. Venclauskas pabrėžė, kad pacientus dažnai vargina ir stemplės diafragmos išvaržos be arba su gastrozefaginiu refliuksu, kai jaučiamas rėmens graužimas, balso prikimimas ryte, tokiu atveju reikėtų išsitirti, ar žmogus turi stemplės diafragmos išvaržą. Jei ji yra nedidelio laipsnio, skubiai operuoti nereikia, bet būtina sureguliuoti mitybą, kontroliuoti kai kurių produktų vartojimą. Jei nusiskundimai tęsiasi, vaistai nepadeda, gali prireikti chirurginio gydymo.

„Svarbu atkreipti dėmesį, kad klinikoje gali būti ne tik suteikta pagalba, kompensuojamos operacijos galimybė, bet ir malonus ir visuomet padėti pasiruošęs personalas, tai yra svarbi dalis siekiant greičiau atsistatyti“, – sakė gydytojas Linas Venclauskas.

Klinikoje konsultuoja ir operacijas atlieka bendrosios chirurgijos gydytojai profesionalai: Albertas Daukša, Linas Venclauskas, Zigmantas Urniežius, gydytojai ginekologai Rolandas Borkys, Snieguolė Martinkienė, urologas Algirdas Domarkas.

„Nordclinic“ – didžiausia privati plastinės chirurgijos klinika Baltijos šalyse, atliekanti daugiausiai ortopedinių endoprotezavimo operacijų Lietuvoje ir vienijanti didžiausią privačiai dirbančių ginekologų kolektyvą Kaune. Net 300 specialistų komanda, 4 klinikos Kaune ir Vilniuje, 4000 operacijų, 10000 procedūrų per metus. Čia gydytis atvyksta pacientai iš 30 valstybių.

Norint pasinaudoti PSDF biudžeto kompensuojamomis paslaugomis, pacientai turi atvykti į „Nordclinic“ gydytojo konsultacijai, kurios metu įvertinama paciento sveikatos būklė, aptariama operacijos ar procedūros eiga, paskiriama procedūros ar operacijos data.

Daugiau informacijos apie kompensuojamas operacijas „Nordclinic“ klinikoje:
• Ginekologinės operacijos;
• Urologinės operacijos: sėklidžių operacijos, apipjaustymo operacijos, varpos pasaitėlio plastika;
• Išvaržų ir virškinimo sistemos operacijos;
• Hemorojaus ir išangės srities operacijos;
• Tulžies;
• Gastroezofaginio refliukso ligos (GERL) operacijos;
• Skydliaukės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA