Mirė iškilus smuikininkas E. Urbonas | Kas vyksta Kaune

Mirė iškilus smuikininkas E. Urbonas

Lietuvos nacionalinės filharmonijos nuotr.

Pirmadienį mirė iškilus smuikininkas, ilgametis Lietuvos kamerinio orkestro koncertmeisteris Eugenijus Urbonas, pranešė Lietuvos nacionalinė filharmonija.

E. Urbonas gimė 1946 m. gegužės 1 d. Kaune. 1969 m. baigė Lietuvos valstybinę konservatoriją (dabar Lietuvos muzikos ir teatro akademija), prof. Viktoro Radovičiaus klasę. 1974–1988 m. griežė Lietuvos valstybinės filharmonijos fortepijoniniame trio su pianiste Halina Radvilaite ir violončelininke Silvija Sondeckiene.

Smuikininkas dirbo pedagoginį darbą M. K. Čiurlionio menų mokykloje ir Lietuvos valstybinėje konservatorijoje, rašoma Lietuvos nacionalinės filharmonijos pranešime žiniasklaidai.

Nuo 1972-ųjų 46 metus E. Urbonas grojo Lietuvos kameriniame orkestre. 1974–1988 m. ir 2003–2018 m. buvo šio orkestro koncertmeisteris, o 2004–2008 m. ėjo orkestro meno vadovo pareigas, dalyvavo rengiant koncertines programas, organizavo koncertinę veiklą Lietuvoje ir užsienyje, pasižymėjo ypatingu profesionalumu, darbštumu, reiklumu sau ir kolegoms.

2016 m. už ilgametę koncertinę veiklą ir nuopelnus sceninio meno kultūrai E. Urbonas buvo apdovanotas Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos padėkos raštu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA