Į Laisvės alėją „Makalius“ artimiausiu metu nesugrįš | Kas vyksta Kaune

Į Laisvės alėją „Makalius“ artimiausiu metu nesugrįš

„Makalius“ biuras / Capital.lt nuotr.

Antradienį, socialiniame tinkle „Facebook“ nekilnojamojo turto (NT) darbuotojas paviešino skelbimą, kuriame parduodamos patalpos, kuriose buvo įsikūrusi „Makaliaus“ kelionių agentūra Kaune. Pirminiais duomenimis, Kauno biuro atsisakyta jau pandemijos pradžioje, o gyvai aptarnaujami klientai tik Vilniaus ir Klaipėdos padaliniuose. 

Skelbimas buvo paviešintas vasario 22 dieną viešoje grupėje „Parduodami butai, namai Kaune“.  Kaip minima skelbime, Laisvės alėjoje parduodamos puikiai įrengtos patalpos, tinkančios grožio salonui, spa centrui ar kitokiai veiklai, taip pat pabrėžiama, jog šioje vietoje buvo kelionių agentūra.

Bendras patalpų plotas – 180.00 kv. m., iš kurių sudaryti keturi atskiri kambariai, o parduodamo objekto kaina – 239,000 Eur.

„Patalpos nepriklausė mums, todėl pasirodęs patalpų pardavimo skelbimas neturi su mumis ar mūsų įmonės veikla nieko bendro jau beveik dvejus metus“, – naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ rašė „Makalius“ direktorius Rimvydas Širvinskas.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo  R. Širvinskas, idėjos vėl Kaune atidaryti biurą kelionių agentūra neatsisako.

„Nuo pat veiklos pradžios esame interneto projektas, todėl absoliuti dauguma klientų mus pasiekia nuotoliu, tačiau neatmetame planų atsiradus poreikiui artimiausiu laiku atverti duris Kauno keliautojams, kurie norėtų su mumis susitikti gyvai“, – teigė R. Širvinskas.

Taip pat kelionių agentūra atkreipia dėmesį į patogesnį naudojimosi būdą jų paslaugomis ir teigia, jog būtinybės biurams lieka vis mažiau.

„Darbuotojai taip pat prisitaikę darbuojasi nuotoliniu būdu, todėl aš labai džiaugiuosi, kad pandemijos metu šiuo ir kitais sprendimais pavyko ne tik sutaupyti įmonės išlaidų, bet dabar jau ir darbuotojų skaičiumi beveik sugrįžti į pradinę, ikipandeminę „Makaliaus“ komandos sudėtį“, – teigė agentūros vadovas.

Kelionių agentūra „Makalius“ savo veiklą Kaune vykdė penkerius metus, tai yra, nuo 2015 m. iki 2020 m. Anot R. Širvinsko, kauniečiai – vieni aktyviausių „Makaliaus“ keliautojų ir dėkoja jiems už pasitikėjimą šia įmone bei jos komanda.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog prasidėjus COVID-19 pandemijai, turizmo sektorius patyrė didelius nuostolius. Apribojus keliavimo galimybes, šio sektoriaus pajamos krito dvigubai, o pusės įmonių vidutinis darbuotojų skaičius mažėjo, dar 40 proc. išliko nepakitęs. Tačiau, keičiantis bei laisvėjant pandemijos ribojimams, turizmo paslaugomis pradeda naudotis vis daugiau žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA