Tuo pačiu metu kaip „Kaunas Pride“ – alternatyvus renginys Draugystės parke | Kas vyksta Kaune

Tuo pačiu metu kaip „Kaunas Pride“ – alternatyvus renginys Draugystės parke

Draugystės parkas / R. Tenio nuotr.

Kol viso Kauno ir Lietuvos akys bėgant paskutinėms valandoms iki LGBTQ+ eitynių krypsta į Laisvės alėją, kitoje miesto dalyje šeštadienį rengiama Šeimų bendrystės diena. Draugystės parke vyks įvairūs edukaciniai ir laisvalaikio užsiėmimai, į kuriuos kviečiamos šeimos iš Kauno ir kitų miestų.

„Kauno švara“ išsidirbinėja. Draugystės parke stato savo konteinerius prie skulptūros motinai su vaiku“, – penktadienį prie Broniaus Zalenso skulptūros „Švelnumas“ išrikiuotais konteineriais piktinosi „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Bendrovės viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa portalui paaiškino, kad konteineriai šioje vietoje pastatyti laikinai, pagal specialų Šeimų bendrystės dienos organizatorių užsakymą. Pasibaigus renginiui, atliekų talpos bus išvežtos.

Konteineriai Draugystės parke / Skaitytojo nuotr.

Piknikas Draugystės parke vyks rugsėjo 4 d., nuo 12 iki 14 val. Į šią bendrystės šventę, kurioje, anot organizatorių, daugiausia dėmesio bus skiriama šeimų ir vaikų programai bei šeimų organizacijų prisistatymui, kviečiami miesto gyventojai ir svečiai, ypač šeimos.

Pasak rengėjų, Laisvės alėjoje šeštadienio vidurdienį numatytos eitynės kelia daug aistrų ir priešpriešos. Šiuo sumaišties metu esą ypač svarbu telktis, skleisti ramybę ir šviesą. Todėl, siekiant išvengti dar didesnio visuomenės skaldymo, šeimos kviečiamos tiesiog taikiam pasibuvimui kartu.

„Tai galimybė švęsti šeimą ir priminti jos svarbą visuomenei ir valdžios žmonėms. Šventei pasirinkome pikniko formą, kur šeimos galės smagiai praleisti laiką ir tuo pačiu taikiu būdu išreikšti savo poziciją dėl prigimtinės šeimos vertės ir jos palaikymo visuomenėje“ – portale tiesos.lt cituojama Nacionalinės šeimų ir tėvų asociacijos pirmininkė Violeta Vasiliauskienė.

Kaip nurodoma renginio programoje, Draugystės parke vyks piešimas, muilo burbulų pūtimas, įvairūs rankdarbiai, dailės užsiėmimai, kryžiažodžių turnyras, bendradarbiavimą skatinantys žaidimai šeimoms ir kitos įtraukiančios veiklos.

Kauniečiai raginami atsinešti pledus ir pasiruošti smagiai praleisti kelias valandas atvirame ore. Renginį organizuoja Nacionalinė šeimų ir tėvų asociacija, Lietuvos tėvų forumas, Kauno miesto savivaldybės šeimos taryba, Sąjunga „Vardan šeimos“ ir VšĮ Šeimų centras „Būkime kartu“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA