Kaunas džiazuoja: miesto centrą užliejo gyvos muzikos garsai | Kas vyksta Kaune

Kaunas džiazuoja: miesto centrą užliejo gyvos muzikos garsai

Kaunas Jazz koncertas Vienybės aikštėje / R. Tenio nuotr.

Pagrindiniai festivalio „Kaunas Jazz“ koncertai sudrebino Kauną. Vienybės aikštėje startavo nemokami koncertai, kurie pritraukė kauniečius ir miesto svečius. Čia skambėjo varpų muzikos koncertas, Kaunas bigbendas ir Mary Mo pasirodymai.

Pagrindinis „Kaunas Jazz“ savaitgalis, įprastai vykstantis balandžio pabaigoje, šįmet dėl pandemijos nusikėlė į liepos pabaigą, tačiau Kauną užliejusi muzika gyventojus džiugino ne ką mažiau.

Kaip skelbiama festivalio programoje, liepos 30 ir 31 dienomis Vienybės aikštėje Kaune vyks nemokami koncertai po atviru dangumi.

Jau šiandien, liepos 30 d. 19 val. Vienybės aikštėje pasirodė Kaunas bigbendas „Tribute To Chick Corea“ (Lietuva) ir Mary Mo „Tribute To Erykah Badu“ (Lietuva).

Kiek anksčiau Karo muziejaus kiemelyje skambėjo Varpų muzikos koncertas su kompozitoriumi Giedriumi Kuprevičiumi „Covid-Bell Jazz“ (Lietuva). Kaip rašoma renginio aprašyme, itin kamerinis žinomų džiazo standartų skambėjimas itin viešu instrumentu garsiojo Kauno kariliono koncerte.

„Skiriu kolegos, grupės „Žaliakalnio vilkai”, džiazo kritiko ir fano, pasaulio muzikos sielos – kompozitoriaus ir atlikėjo Algirdo Klovos šviesiam atminimui”, – teigė Giedrius Kuprevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA