Kauno stadiono rangovų pasiūlymai neįtiko didelėmis kainomis: savivaldybė žada derėtis | Kas vyksta Kaune

Kauno stadiono rangovų pasiūlymai neįtiko didelėmis kainomis: savivaldybė žada derėtis

BNS 2020/07/14 11:38
Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Kauno miesto savivaldybė atmetė abiejų rangovų pasiūlymus S. Dariaus ir S. Girėno stadiono statybos konkurse, tačiau tęsia su jais derybas.

„Atvirame pirkime buvo atmesti abu pasiūlymai dėl per didelių kainų. Tačiau Kauno savivaldybė pasinaudojo Viešųjų pirkimų įstatymo numatyta galimybe tęsti derybas su abiem konkurso dalyviais“, – BNS antradienį informavo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Tadas Metelionis.

Pasak savivaldybės atstovo, šiuo metu abiem konkurso dalyviams išsiųsti kvietimai ir laukiama pasiūlymų.

„Tuomet vyks derybos, po kurių potencialūs stadiono statytojai pateiks galutinius pasiūlymus. Atsižvelgiant į viešųjų pirkimų procedūrų trukmę, su vienu iš dalyvių sutartį tikimės pasirašyti vasaros pabaigoje“, – teigia T. Metelionis.

Pasirašius sutartį stadiono statybas tikimasi pabaigti per 18 mėnesių.

Pirkimo ataskaitoje nurodoma, jog pasiūlymus konkurse pateikė uždarosios akcinės bendrovės „Veikmės statyba“ ir „Autokausta“. Abiem atvejais kaip pasiūlymų atmetimo priežastis nurodoma viršyta pirkimo dokumentuose nurodyta galima maksimali pasiūlymo kaina. Toks sprendimas priimtas liepos 8 dieną.

Kaip BNS informavo savivaldybė, pasiūlymų kaina negalėjo viršyti 32 mln. eurų su PVM. Kokius pasiūlymus pateikė rangovai – neatskleidžiama, motyvuojant tuo, kad tai gali paveikti jų pasiūlymus, kuriuos jie pateiks deryboms.

Stadiono rangovo konkursas baigėsi birželio 26 dieną, iki šiol terminas pateikti pasiūlymus buvo pratęstas du kartus, motyvuojant poreikiu potencialiems dalyviams išsamiai susipažinti su projektu.

Naujo rangovo stadionui Kauno savivaldybė ieško po to, kai šių metų sausį nutraukė sutartį su Turkijos bendrove „Kayi Construction“.

Vienas iš sutarties nutraukimo motyvų buvo sutarto grafiko nesilaikymas.

Savivaldybės duomenimis, ankstesnis rangovas yra atlikęs apie ketvirtadalį viso darbo: baigtos griauti senosios stadiono konstrukcijas, išvedžiotos inžinerinės komunikacijos, pradėta statyti požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, VIP tribūnos.

S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos sutartį su Turkijos statybų bendrove „Kayi Construction“ Kauno savivaldybė pasirašė 2018 metų birželį, jos vertė siekė 34,95 mln. eurų.

Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst., o visos tribūnos bus uždengtos stogu.

Stadionas turės modernią šildomą dangą ir atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA