Per karantiną Kauno techninės apžiūros stotyse taikyta tvarka lieka galioti ir po jo | Kas vyksta Kaune

Per karantiną Kauno techninės apžiūros stotyse taikyta tvarka lieka galioti ir po jo

Asociatyvi / TAC nuotr.

Kauno techninės apžiūros stotyse per karantiną taikyta tvarka lieka galioti ir toliau. Techninės apžiūros atlikimui pirmenybė bus teikiama iš anksto užsiregistravusioms transporto priemonėms. Registruotis iš anksto galima internetu arba telefonu, o atvykusius klientų srautus reguliuos eilių valdymo sistema – virš vartų įrengtos švieslentės rodančios kliento eilės numerį.

Priimti sprendimai pasiteisino

„Tam, kad suvaldyti ir mažinti eiles, karantino metu buvom priėmę sprendimą atlikti technines apžiūras tik su išankstine registracija. Nors karantinas ir pasibaigė, bet matome, kad ši tvarka visiškai pasiteisino, todėl prie įprastų bendrų eilių jau negrįšime. Išankstinės registracijos dėka vairuotojams nereikia laukti eilėje, kaisti saulėje, galima planuoti savo laiką“, – pokalbį pradeda UAB Kauno techninės apžiūros centro direktorius Gintaras Ciegis.

Kokioms transporto priemonėms būtina registracija?

Išankstinė registracija būtina automobiliams ir priekaboms iki 3,5 t bendrosios masės ir L kategorijos transporto priemonėms, jei jos vyksta į priminę ar pakartotinę techninę apžiūrą.

Registracija nebūtina

„Išankstinė registracija nebus reikalinga jei atvykstama pakartotinei techninei apžiūrai, kai pirminės TA metu buvo nustatyti tokie trūkumai, kurių pašalinimą galima patikrinti be kontrolinės įrangos ar tiesiog TAC kieme. (Pvz., patikrinti, ar veikia numerio apšvietimo žibintai, saugos diržų būklė, akumuliatoriaus tvirtinimas bei kiti panašūs nustatyti neatitikimai techniniams reikalavimams).

Iš anksto registruotis nereikia krovininiam transportui ir autobusams – jie bus priimami įprastine tvarka“, – pasakoja Gintaras Ciegis.

Automobilių techninė apžiūra / Organizatorių nuotr.

Kaip registruotis?

Registruotis galima internetu arba paskambinus tel. Nr. 8 37 750933; 8 349 62161 arba 8 347 64924 darbo dienomis nuo 8:00 iki 17:00 val.

„Vairuotojus norėčiau nuraminti, jei pastarosiomis dienomis neras laisvos vietos išankstinei registracijai, ypač tai pačiai dienai jei norės registruotis. Sistema leidžia registruotis 6 dienas į priekį, kiekviena nauja diena registracijai atsiranda po vidurnakčio. Šiuo metu jaučiamas klientų pagausėjimas dar ir dėl karantino metu Susisiekimo ministerijos priimto sprendimo atidėti techninės apžiūros, pasibaigusios karantino metu, prievolės atlikimą iki karantino pabaigos ir 30 kalendorinių dienų po jo laikotarpiui.

Šis laikotarpis jau senka, paskutinė diena yra liepos 16 diena, kai atidėjimas dar galios. Tad transporto priemonių valdytojams reiktų susirūpinti, jei karantino metu baigėsi techninės apžiūros terminas ir dar nesuskubote jos atlikti“, – teigia Gintaras Ciegis.

Pastebėjome, kad vairuotojai, užsiregistravę išankstinei techninei apžiūrai, dažnai į ją atvyksta gerokai per anksti. Tokiu būdu jie vis tiek turi sulaukti savo pasirinkto laiko, nes eiles valdo įdiegta eilių valdymo sistema, kuri neleidžia atlikti paslaugos, jei atvykstama ne nustatytu laiku.

Nauja eilių valdymo sistema

Registruojantis internetu galima pasirinkti arba iš karto sumokėti už paslaugą, arba atvykus į TAC kasą.

Jei registruojantis internetu iš anksto sumokate už paslaugą, atvykę į TAC turite pranešti kasininkei apie savo atvykimą. Kasoje gausite eilės numerį – atėjus laikui, jis bus matomas įrengtoje švieslentėje, kur bus nurodoma į kuriuos vartus važiuoti. Jei registruojantis internetu nemokate už techninės apžiūros paslaugą, tuomet sumokate kasoje ir gausite savo eilės numerį.

Taikos pr. ir Raudondvario pl. TA stotyse už techninės apžiūros paslaugas Lietuvoje registruotoms M1 ir N1 transporto priemonėms galima susimokėti savitarnos kasose. Taip čia galima gauti eilės numerį, jei už paslaugą buvo sumokėta internetu. Terminale galima atsiskaityti tik bankine kortele.

Automobilių techninė apžiūra / Organizatorių nuotr.

„Gyvos“ eilės vis dar tikėtinos

Keičiant tvarką, visuomet bus gyventojų, kurie nėra susipažinę su naujomis tvarkomis. Neretai pasitaiko, kad registracija internetu – ne visiems įveikiamas iššūkis, todėl net ir įvedus naujas taisykles – „gyvos“ eilės yra labai tikėtinos.

„Tokių situacijų tikrai neišvengsim, bet esame pasiruošę ir šiam iššūkiui. Klientams, atvykusiems be registracijos, pirma išaiškinsim naują tvarką, o kontrolieriai arba administratorės padės užregistruoti jau esant vietoje, bet tuomet reikės atvykti antrą kartą paskirtu laiku. Noriu akcentuoti, kad registracija vykdoma ne tik internetu, bet ir telefonu. Neturintiems galimybių jungtis prie interneto, tereikia paprasčiausiai paskambinti nurodytais telefonų numeriais“, – su tvarka supažindina Kauno TAC direktorius.

Registracija patogi ne tik klientams, bet ir specialistams

Eilių valdymo sistema, išankstinė registracija – tai patogumas ne tik TAC klientams, bet ir čia dirbantiems. Žinant, kokie srautai tikėtini artimiausiomis dienomis, darbuotojai turi galimybę planuotis savo darbo laiką, poilsio dienas, atostogas ar trumpas pertraukėles. Į šias diegiamas naujoves investuojama visos Lietuvos centruose, mažesni miestai – ne išimtis.

Tikimasi, kad prie naujos tvarkos klientai greitu laiku pripras, o iki tol, bus stengiamasi patenkinti visų vairuotojų poreikius – pagelbėti su registracija, informuoti apie naują tvarką, „mixuoti“ eilės, t.y., esant nedideliam specialistų užimtumui į techninę apžiūrą priimti ir be registracijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA