Lietuvis tapo eksperimentinio skiepo nuo koronaviruso savanoriu – Kas vyksta Kaune

Lietuvis tapo eksperimentinio skiepo nuo koronaviruso savanoriu

"Facebook" nuotr.

Jungtinėje Karalystėje mediciną studijuojantis lietuvis Tumas Beinortas tapo antruoju savanoriu, kuriam Oksforde buvo suleistas eksperimentinis skiepas nuo SARS-CoV-2.

Akimirka, kuomet jam leidžiama vakcina, vyras pasidalijo savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Šia naujiena, kad lietuvis tapo eksperimentinio vaisto nuo koronaviruso bandymų savanoriu, socialiniame tinkle pasidalijo ir profesorius Vytautas Kasiulevičius.

„Tai visgi rudenį bus kam dirbti sveikatos apsaugos sistemoje. Tumas Beinortas JK skiepijamas eksperimentine vakcina prieš koronavirusą SARS-CoV-2. Tikiuosi, kad Tumas jaučiasi gerai. Ir tikiuosi, kad bandymai bus sėkmingi. Mūšis už Britaniją ir už žmoniją tęsiasi. Ačiū, Tumai, už pasiaukojimą !!!“, – rašė profesorius.

Po šiuo įrašu pakomentavo ir pats savanoriu tapęs T. Beinortas, patikslinęs profesoriaus teiginį: „Noriu patikslinti, kad ne antrasis savanoris pasaulyje. Tai yra Phase 2/3 studija. Phase 1 jau įvyko, reikšmingesniu šalutiniu efektu nebuvo ir vakcina suformavo tiek B tiek T ląstelių imuninį atsaką ir kol kas trumpalaikę atmintį. Phase 2/3 įtraukia daugiau centrų. Buvau antrasis šiame centre, ne antrasis pasaulyje. Panašios formuluotes Oksfordo vakcina buvo tirta ir veikė prieš MERS ir Ebola. Prieš Ebola yra EMA patvirtinta. Dabartinis tyrimas yra atliktas, nežinau ar SARS-CoV-2 ar kontroline meningito vakcina gavau“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA