Prieš akistatą su „Alba“ Š. Jasikevičius išskyrė žaidybinio plano akcentus | Kas vyksta Kaune

Prieš akistatą su „Alba“ Š. Jasikevičius išskyrė žaidybinio plano akcentus

delfi.lt 2020/01/23 20:52
Asociatyvi / DELFI / Kotryna Dagenytė nuotr.

Kauno „Žalgirio“ Eurolygos 21-ame ture laukia svarbi akistata su varžovais iš Vokietijos – Berlyno „Alba“. Turnyro lentelės kaimynų akistatoje Lietuvos čempionai sieks revanšuotis oponentams už pirmajame rate patirtą nesėkmę, o rungtynių išvakarėse savo mintimis apie artėjančią kovą pasidalino vyriausiasis žalgiriečių treneris Šarūnas Jasikevičius.

Kalbėdamas apie artėjančią akistatą Šaras ne tik išskyrė svarbiausius žaidybinius uždavinius, bet ir pasidalino savo mintimis apie varžovų trenerį Aito Garcia Renesesą bei gerėjančio „Albos“ žaidimo priežastis.

– „Alba“ į Kauną atvyksta po dviejų praėjusią savaitę iškovotų pergalių. Ar tas vaizdas skiriasi nuo jų ankstesnės formos?

– Ne, žaidimo forma tai nesiskiria, bet jų išpildytojai gerėja. Grįžta daug žaidėjų, kurie buvo traumuoti. Tas pats Peytonas Siva, kuris ilgą laiką buvo traumuotas, dabar yra geresnės formos. Rotacija didesnė, galbūt net kokius vienuolika žmonių siekia šiuo momentu.

Grįžo Tyleris Cavanaugh, kuris taip pat išplečia aikštelę. Nielsas Giffey daugiau žaidžia trečiojo numerio pozicijoje – jų treneris šiuo metu turi daug daugiau opcijų.

– Sakėte, jog antradienio rungtynėse su „Šiauliais“ žaidėte taip, lyg ruoštumėtės rungtynėms su „Alba“. Kokie tie pagrindiniai akcentai prieš artėjančią dvikovą?

– Kol kas turbūt nelabai gerai pasiruošėme, sprendžiant iš vaizdo Šiauliuose.Vakar geriau buvo, gal šiandien geriau bus, tai pasiruošim.

Nežinau, tie akcentai turėtų būti tokie patys, kokie buvo Berlyne – neduoti jiems bėgti, neduoti mesti tritaškių iš pagavimo, priversti juos pereiti į driblingą prieš metant tritaškius. Atsilaikyti prieš jų gynėjų spaudimą ir suprasti, kurioje aikštelės vietoje jie dvigubina gynybą mažiau ir kurioje daugiau.

– Pirmoji jūsų dvikova su „Alba“ turbūt buvo visiškas dugnas kalbant apie jūsų pataikymą, ar, tiksliau, nepataikymą. Ar iš tokių rungtynių galima pasiimti kažką šiai artėjančiai dvikovai?

– Galima, reikia žaisti lygiai taip pat. Taip pat susikurti galimybes. Yra detalių, kurios mus privetė prarasti per daug kamuolių centruojant. Tačiau reikia kurtis galimybes, reikia judinti kamuolį, kadangi jie daug rotuoja ir agresyviai eina į pagalbą vieni kitiems. Už tai reikia bandyti juos nubausti.

– Kokius dalykus akcentuojante video peržiūros metus prieš žaisdami prieš tą patį varžovą antrame rate?

– Paprastai tariant – čia buvo mūsų klaidos, čia buvo mūsų geri dalykai. Siekiame parodyti žaidėjams kas buvo gerai ir kas buvo blogai, bet, iš kitos pusės, kažkiek tenka ir paspėlioti ką varžovas pakeis. Jisai juk mąsto taip pat kaip ir tu, tad tenka spėlioti ką jie darys kitaip.

Aito yra iš tų trenerių, kurie labiau gilinasi į save ir stengiasi tobulinti savo sistemą mažiau bandydami prisitaikyti prie varžovų žaidimo.

– Tai jau antroji jūsų akistata su Aito Garcia Renesesu. Kokius prisiminimus jums sukelia šis treneris?

– Prisiminimai tikrai geri, mes išsaugojome puikius santykius, kaip ir su dauguma mano trenerių. Norėčiau su juo pasimatyti, pašnekėti apie krepšinį, nes mūsų krepšinio filosofijos kažkiek skiriasi. Visgi daug ką iš jo perėmiau. Iš visų trenerių, su kuriais teko susidurti, stengiausi perimti kažką gero ir blogo. Iš jo pasiėmiau tikrai daug gero.

Jis yra krepšinio romantikas, kuris kasmet stengiasi įnešti kažką naujo, o jo pasiruošimas ir žaidėjų tendencijų išmanymas taip pat yra atnaujinamas reguliariai. Todėl net ir būdamas tokio amžiaus jis vis dar lieka vienu iš elitinių Europos trenerių.

– Pirmoje tarpusavio dvikovoje pavyko iš žaidimo išjungti Roką Giedraitį, tačiau per pastarąsias devynerias rungtynes jis renka po 15 taškų. Kokį įspūdį palieka jo žaidimas ir kaip svarbu bus rytoj jį sustabdyti?

– Įspūdis geras. Visai „Albai“, tiems jauniems jų krepšininkams, daugumai tai yra pirmieji metai Eurolygoje. Dabar jie jau tikrai jaučiasi geriau. Bet jų žaidimui įtakos turi ir tai, kad jie turi gerų atakų išpildytojų ir didelę rotaciją. Antroje Eurolygos sezono dalyje tai yra labai svarbu.

Prieš Kauno ir Berlyno klubų akistatą Eurolygos turnyro lentelėje komandas skiria tik viena pergalė. 6 kartus per 20 turų varžovus pranokę „Žalgirio“ krepšininkai iki ketvirtadienio vakaro rungtynių turnyro lentelėje dalinosi 16-18 vietomis su Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Miuncheno „Bayern“, o 7 sykius laimėjusi „Alba“ kartu su Vitorijos „Baskonia“ žengė 14-15 vietose.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA