Naujoji Kauno stadiono danga nenusileis Europos futbolo grandams | Kas vyksta Kaune

Naujoji Kauno stadiono danga nenusileis Europos futbolo grandams

R. Tenio nuotr.

Kaune statomas naujasis stadionas turės tokią futbolo aikštelės dangą, kokią galima rasti geriausiuose pasaulio stadionuose, tokiuose kaip Mančesterio „Old Trafford“ ar Londono „Stamford Bridge“, skelbia Kauno miesto savivaldybė. Tuo tarpu įrengta aikštės šildymo sistema leis prailginti futbolo sezoną ir surengti daugiau varžybų. Vien į aikštelę bei į jos šildymo ir laistymo sistemas Kaunas investuos apie 450 tūkst. Eur.

Modernus sprendimas

Naują dangą sudarys drenažo sistema, gruntas, nepralaidi membrana, šildymo vamzdžių sistema, drenažinis sluoksnis, apatinės ir viršutinės šaknų zonos bei sportinė hibridinė žolės danga. Natūrali žolė bus papildyta maždaug polipropileno pluoštinėmis gijomis, kurios sustiprins natūralios žolės dangą ir saugos paviršių nuo pažeidimų.

„Sustiprinta hibridinė natūrali danga šiuo metu yra moderniausias sprendimas. Visi pasaulio, Europos čempionatai ir kiti turnyrai vyksta ant tokios vejos“, – teigė Lietuvos futbolo federacijos atstovas Antanas Martusevičius.

Pasak A. Martusevičiaus, UEFA primygtinai skatina, jog stadionai, kurie naudojami UEFA varžybose rinktinių ar klubų reikmėms, būtų hibridinio tipo, t. y. su sustiprinta veja. Dar vienas naujojo stadiono privalumas – aikštės šildymas. Po veja bus išvedžiota šildymo sistema ir tai suteiks galimybę žaisti stadione šaltuoju metų laiku. Tai ypač aktualu Lietuvos klimatui.

Atrodys estetiškiau

Hibridinės žolės dėka ne tik prailgės futbolo sezonas, bus galima dažniau organizuoti varžybas, bet ir pati žolė atrodys kur kas estetiškiau nei natūrali.

„Hibridinė žolė sustiprina natūralią žolę, suarmuoja ir saugo jos šaknis, neleidžia taip greitai jos ištrypti ar išrauti ir dėl to varžybos gali vykti dažniau. Taip pat svarbu, kad mūsų klimate natūrali žolė nebūna žalia visus metus. Sintetinis pluoštas leidžia prailginti „žalią sezoną“, maskuodamas gelstančią žolę“, – privalumus dėstė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Tadas Metelionis.

Šildomos futbolo dangos bei vejos su laistymo sistema įrengimas kainuos apie 450 tūkst. eurų. Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst., o visos tribūnos bus uždengtos stogu. Išskirtinis projekte numatytas sprendimas – iš medžio sukurta fasadinė stadiono dalis, paslėpsianti betonines tribūnų konstrukcijas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA