Ryškėja naujas legendinių Kauko laiptų skvero vaizdas: patinka ne visiems | Kas vyksta Kaune

Ryškėja naujas legendinių Kauko laiptų skvero vaizdas: patinka ne visiems

R. Tenio nuotr.

Pėstieji jau kuris laikas džiaugiasi po rekontrukcijos sutvarkytais Kauko laiptais, o neseniai atvertas ir laiptų viršuje iš pagrindų pertvarkytas skveras, kuriame atsivėrė visiškai naujas vaizdas – nebeliko tarpukariu projektuoto fontano baseino, o buvusi jo puošmena – nuoga moteris – tiesiog „atgulė“ ant pėsčiųjų grindinio. 

[galerija kiek=”8″]

Apie įvykusius Kauko laiptų skvero pokyčius socialiniame tinkle Facebook pasidalino žinomas kompozitorius Giedrius Kuprevičius, kurio sekėjai skubėjo komentuoti pasikeitusį vaizdą. Labiausiai komentarų autorius nustebino tai, kad iš esmės pakeistas tarpukarinio Kauko laiptų su baseinu  autorių Felikso Vizbaro ir Stasio Kudoko sumanymas – panaikintas fontano baseinas.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ pakomentavo savivaldybės atstovas Arnoldas Bukelis, pats fontanas nėra panaikintas. „Fontanas bus, purkštukai yra grindinyje“, – sakė jis, o šio unikalaus tarpukario autorių projekto „perdarymo“ autorystė, pasak savivaldybės, priklauso įmonei „Kauno planas“.

Internautams užkliuvo ir anksčiau čia stovėjusios nuogos moters skluptūros vaizdas – ant grindinio pėstiesiems paguldyta Broniaus Zalenso skulptūra „Poilsis“, nelikus fontano baseino ir jai skirtos vietos, atrodo, lyg „nugriuvusi pailsėti girta boba“, – ironiškai komentavo kritiški internautai.

„Skulptūra yra restauruota ir išsaugota“, – lakoniškai į klausimą apie skulptūros kompoziciją atnaujintame projekte atsakė savivaldybės atstovai.

Vaizdas prieš rekonstrukciją: Broniaus Zalenso skulptūra „Poilsis“/ R. Tenio nuotr.

Kauko laptų rekonstrukcija pradėta 2018 metų kovą, vėliau darbai įstrigo dėl naujo rangovo paieškos, nes netenkino darbų kokybė. Suradus naują darbų vykdytoją, darbai atnaujinti 2018 m. pabaigoje ir tuo metu žadėta, kad bus užbaigti pavasarį. Tradiciškai, darbai ir vėl užsitęsė, tačiau pamažu atnaujinto tarpukario Žaliakalnio laisvalaikio erdvės perlo vaizdas ima ryškėti ir po dviejų metų pertraukos kauniečiai vėl gali ne tik grožėtis nuostabia kalno šlaitų gamta, bet ir naudoti laiptus, kaip gyvybiškai svarbų pėsčiųjų taką tarp Žaliakalnio ir miesto centro.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA