Rašytojas E. Martynenko atsidūrė Kauno klinikose: „Sūnui būtų gerai turėti tėvą“ | Kas vyksta Kaune

Rašytojas E. Martynenko atsidūrė Kauno klinikose: „Sūnui būtų gerai turėti tėvą“

Video stop kadras

Nuo šeštadienio vėlaus vakaro, kuomet Marius Povilas Elijas Martynenko savo „Facebook“ paskyroje pasidalino liūdna žinia, ji ėmė plisti it žaibas. Rašytojas guli Kauno klinikose, nes išgyvena cukrinio diabeto komplikacijas. Kad ir kaip rašytojas nori gyventi, pripažįsta, kad gydymo kainos jam šiuo metu neįkandamos.

Vos praeitą savaitgalį atšokęs savo ir mylimosios, sūnaus besilaukiančios Aušros vestuves, M. P. E. Martynenko išgyvena visišką likimo kontrastą. Vos trejų metų cukriniu diabetu susirgęs rašytojas patiria skaudžias ligos komplikacijas: pažeisti nervai, inkstai ir akys. Jis sako norintys gyventi dėl brangiausių žmonių: „Sūnui būtų gerai turėti tėvą“.

Tačiau didžiausia bėda yra pinigai, kuriuos kainuoja insulino pompa ir jos išlaikymas. Tik šis medicininis prietaisas palengvintų ligą ir, kaip rašo M. P. E. Martynenko, jis galėtų išsigelbėti. Tačiau tam, kad galėtų įsigyti pompą, rašytojas prašo visuomenės pagalbos.

„Atrodo, kad esu mirtingesnis nei maniau. Viską išsamiau nupasakojau šiame video. Dabar esu Kauno endokrinologijos klinikoje, stacionare. Dėl diabeto. Paaiškėjo, kad yra komplikacijų – polineuropatija, nefropatija ir retinopatija. Paprasčiau tariant: pažeisti nervai, inkstai ir akys. Bet situacija nėra tokia jau bloga. Jei turėčiau insulino pompą, tai ligos eiga būtų kur kas geresnė. Galėčiau išsigelbėt!

Deja, pati pompa ir jos išlaikymas brangiai kainuoja. Valstybė nieko nekompensuoja. O man liko dar du metai studijų ir aš neturiu nuolatinio darbo. Taip pat mums greitai gims sūnus. Mano ir Aušros santaupos skirtos jo reikmėms. Savo sveikata tiek susirūpinau ne vien dėl savęs paties. Tiesiog pamaniau, kad jam būtų gerai turėti tėvą. Bent iki kol bus savarankiškas ir galės dirbti anglies kasyklose (daugmaž nuo šešerių).

Bet jei rimtai – prašau jūsų pagalbos. Jei negalite manęs paremti, tai visad galite pasidalinti šia žinia. Gelbsti kiekvienas euras ir bet kokia sklaida. Dėkui už dėmesį ir pagalbą!“ – savo „Facebook“ paskyroje rašo M. P. E. Martynenko.

Visą rašytojo įrašą galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA