Patvirtintos šviesoforų taisyklės: nauji įrenginiai lentelių nebeturės | Kas vyksta Kaune

Patvirtintos šviesoforų taisyklės: nauji įrenginiai lentelių nebeturės

BNS 2019/07/16 14:28
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Susisiekimo ministerija atnaujino šviesoforų įrengimo taisykles, jose lenteles su dešiniojo posūkio rodyklėmis keičia šviesoforai su krypties rodyklėmis.

Taisyklėse numatyti ir trijų spalvų dviračių šviesoforai, taip pat ir su krypties rodyklėmis.

Pasak ministerijos, naujos šviesoforų įrengimo taisyklės įvedamos atsižvelgiant į kintančias eismo tendencijas miestuose ir sparčiai diegiamą jutiklinį šviesoforų valdymą.

Pagal 2014-aisiais priimtus įstatymų pakeitimus, nuo šių metų lapkričio 1 dienos nebebus galima įrengti lentelių su žaliomis dešiniojo posūkio rodyklėmis, nuo kitų metų sausio jų turės nelikti visiška.

Kaip teigia ministerija, lentelių atsisakoma kaip „nesaugaus ir jutikliniam šviesoforų valdymui netinkamo eismo organizavimo būdo“.

Taisyklėse nebeliks ir rekomendacijų dėl žalio mirksinčio šviesoforo signalo kelių transportui trukmės – tai, pasak ministerijos atstovų, taip pat trukdė sklandžiam jutikliniam šviesoforų valdymui, kuris reaguoja į transporto priemonių srautą. Nepaisant to, kad rekomendacijų nelieka, savivaldybės galės palikti mirksinčius šviesoforų signalus.

Siekiant užtikrinti gerą šviesoforų matomumą, numatyti reikalavimai, esant būtinybei, šviesoforus pasukti arba palenkti, atitraukti „Stop“ liniją nuo šviesoforo arba įrengti papildomus šviesoforus. Taisyklėse taip pat detaliau aprašomas eismo srautų reguliavimas šviesoforais esant skirtingoms situacijoms, nustatomos sąlygos, kurios padės lengviau pasinaudoti nustatyta pirmenybe.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA