Tūkstančiai muzikos mylėtojų Kulautuvoje šėlo iki vėlumos | Kas vyksta Kaune

Tūkstančiai muzikos mylėtojų Kulautuvoje šėlo iki vėlumos

„Akacijų alėjos“ nuotr.

Kulautuvos pušų prieglobstyje šeštadienį skambėjo 19-asis nemokamas bardų, dainuojamosios poezijos ir gyvos muzikos festivalis „Akacijų alėja“. Kasmet dešimtis tūkstančių gerbėjų į Kulautuvą sutraukiančiame festivalyje šiais metais netrūko nei meilės taisyklių, nei siautulingo folko ar linksmai beprotiškos muzikos.

Kaip skelbiama pranešime spaudai, tradiciškai festivalį atidarė „Mažosios akacijos“ dalyviai. Šiais metais scenoje savo pasirodymus surengė net penki jaunieji atlikėjai – Gerda Kalvaitytė, Domantas Barkauskas, Ignas Lapienius, Viktorija Golubkevičiūtė ir Rugilė Balandytė.

Pirmą kartą festivalio scenoje pasirodė grupė „Vitražai“, kuri publikai pristatė 12 metų brandintą ir neseniai dienos šviesą išvydusį pirmąjį studijinį albumą „Kalbėkime“. Taip pat pirmą kartą „Akacijų alėjoje“ savo geriausias sukurtas lietuviškas dainas pristatė atlikėjas Karolis Rupkus iš Klaipėdos.

Scenos veteranų pasirodymai

Iškalbingi tekstai festivalyje skambėjo iš grupės „Arbata“ vokalisto ir tekstų autoriaus Andriaus Zalieskos-Zala lūpų. Subtilumas ir didžiulė energija šio atlikėjo kūryboje persipynė į harmoningą pasirodymą, kuriuo žavėjosi klausytojai.

Specialiai į „Akacijų alėjos“ festivalį Iš Dublino sugrįžęs atlikėjas Darius Mileris-Nojus scenoje buvo pasitiktas šūksniais savo ištikimosios gerbėjų minios, kuri Lietuvoje ypatingai laukia jo retų pasirodymų. Atlikęs pačius populiariausias savo kūrybos dainas D. Mileris-Nojus dainą „Kalnuose“ atliko drauge su atlikėju ir festivalio prodiuseriu Kazimieru Likša. 2002 metais sukurtos dainos naują aranžuotę dar prieš septynerius metus scenos bičiuliai buvo įrašę Dubline.

Festivalio atradimai

Tikru festivalio atradimu klausytojams tapo muzikinė dviejų brolių grupė „Kūjeliai“. Savo padūkusiu folkišku skambesiu ir energingais gyvais pasirodymais grupė jau pirmojo pasirodymo akordais sukvietė minią klausytojų prie scenos, o besibaigiant jų pasirodymui kitiems atlikėjams beliko susirinkti įsilinksminusios žiūrovų minios nuotaiką ir puikų emocijos pliūpsnį.

Taip pat „Akacijų alėjos“ scenoje pirmąjį kartą pasirodė grupė „Baltos varnos“. Mildos ir Teresės Andrijauskaičių išskirtinių vokalų duetas į sceną tiesiog įbėgo. Iš kito savo koncerto vėluodamos grupės vokalistės sugebėjo festivalio klausytojus papirkti nuo pirmųjų sekundžių, pakviesdamos į muzikinę kelionę po Aukštaitijos ar Škotijos muzikinius klodus.

Dėkingumas ir meilės taisyklės

Išskirtinius koncertus pušų prieglobstyje šiais metais dovanojo ir dvi itin melodingą ir jautrią muziką atliekančios bei puikiai „Akacijų alėjos“ gerbėjams pažįstamos atlikėjos – Jurga Šeduikytė (Jurga) ir Ieva Narkutė.

Scenoje pasirodžiusi Jurga prisipažino, kad Kulautuva jai yra be galo artima ir širdžiai miela vieta, kuri asocijuojasi su ramybe ir vaikyste. Atlikėja atskleidė visiems, kad vaikystėje kurį laiką jai teko pagyventi Kulautuvoje. Vaikystės prisiminimuose ji pamena saldžias trešnes, kurias raškydavo Kulautuvoje. Todėl sugrįžimas į šią vietą jai yra išskirtinis. Jurga taip pat dėkojo klausytojams, kurie kadaise nuo pirmos jos dainos „Nebijok“ patikėjo jos muzika.

Anot atlikėjos, jos misija scenoje – nukelti klausytojus ten, kur jie seniai svajojo būti. „Kartais žmonės galvoja, kad tie, kurie stovi scenoje ir yra iš tikrųjų aukščiau. Aš nemanau taip. Aš manau, kad mes esame tam, kad jums būtų smagiau arba būtų galimybės sudarytos jums nusikelti ten, kur jūs visada norėjot būt. Aš kai matau užsimerkusį žmogų, man pasidaro labai gera. Ir jeigu norit nukeliauti kažkur, tai visos dainos kažką pasakoja. Reikia atsidaryti ir neužsidaryti. To ir linkiu, nes tada būna labai gera“, – savo pasirodymo metu kalbėjo atlikėja Jurga, kuri festivalio klausytojams dovanojo dainas, kurias prieš metus sudėjo į geriausių dainų albumą „Ten, kur tu“.

I. Narkutė festivalyje drauge su gitaristu Aurimu Driuku atliko specialiai šiai vasarai atnaujintą programą „Visos meilės taisyklės“.
Kaip visada jautriai ir iki širdies gelmių savo dainų tekstais klausytojus paliečianti atlikėjos muzika šį kartą scenoje buvo lydima meilės taisyklių. „Man labai patinka dainuoti ir šnekėti apie meilę. Darau tai nuolatos. O labiausiai patinka truputį tokie keisti meilės ir santykių aspektai. Pavyzdžiui, kaip reikia neturėti proto, kad veltumeisi į santykius su kitu žmogumi“, – intriguojančiai savo pasirodymą pradėjo Ieva Narkutė.

Festivalį vainikavo pirmą kartą „Akacijų alėjos“ scenoje pasirodžiusi grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. Kadaise universitete savo muzikinį kelią pradėję nuo dainuojamosios poezijos penkių vyrukų grupė „užkūrė tikrą pirtį“. Nesutrukdė grupės pasirodymui net tai, kad būgnininkui Karoliui teko groti sulaužyta ranka.

Muzikos ir stiliaus stereotipus laužanti vilniečių grupė scenoje klausytojams neleido atsikvėpti. Savo stipria energetika, ritminga muzika ir šarmingu bendravimu su publika išlaikė pakilimą iki pat pasirodymo. Atlikę paskutinę savo pasirodymo dainą „Mažulė“ grupė klausytojų ovacijomis buvo priversta likti ant scenos ir sugroti dar vieną dainą.

Viso renginio metu lyrinę festivalio dvasią palaikė festivalio vedėjas aktorius, atlikėjas Giedrius Arbačiauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA