Iš Ruklos pabėgo 35 pabėgėliai | Kas vyksta Kaune

Iš Ruklos pabėgo 35 pabėgėliai

BNS 2016/11/08 18:35
Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Iš Ruklos pabėgėlių priėmimo centro pabėgo 35 pabėgėliai.

Kaip BNS patvirtino socialinės apsaugos ir darbo viceministras Algirdas Šešelgis, 16 suaugusių ir 19 vaikų iš Lietuvos teritorijos dviem autobusais išvyko savaitgalį, juos per sieną praleido Valstybės sienos apsaugos pareigūnai.

„Jie nusisamdė, matyt, du autobusiukus ir 35 žmonės išvažiavo. Juos sulaikė pasienis, patikrino dokumentus ir praleido“, – BNS sakė A.Šešelgis.

Anot jo, tarp pagal Europos Sąjungos (ES) programą perkeltų pabėgėlių buvo 32 sirai ir 3 irakiečiai, jie šį savaitgalį buvo sustabdyti ir patikrinti Lietuvos-Lenkijos pasienyje bei netrukus praleisti, kadangi jie turi Šengeno vizas ir gali keliauti visoje ES.

„Jie dokumentus susitvarkę, jų dokumentai tvarkingi, tai neužlaikysi žmonių (…). Ne, jie apribojimo pabėgėlių priėmimo centre neturi, jie laisvai turi kontaktų, niekas jų nekontroliuoja, su kuo kontaktuoja, kaip kontaktuoja, jie ir į parduotuves vaikšto, jiems atsižymėti nereikia centre. Tiesiog su jais buvo vykdomas darbas, o kad jie šitaip pasielgė, tai – ne pirmas kartas“, – BNS sakė viceministras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA